Ma: 2023.09.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Súlyosítás: hat és fél év szabadságvesztésre ítélték az élettársát szabadulása után újra bántalmazó férfit
Privátkopó 2023. 05. 25. 7:11:00

Eredményes ügyészi fellebbezés után két évvel hosszabb büntetést kapott az a 36 éves nógrádi férfi, aki folyamatosan terrorizálta élettársát.Az ügyben az ügyészség 2021 novemberében emelt vádat a férfi ellen testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt. A férfi hasonló bűncselekmények miatti letartóztatásából szabadulva továbbra is rendszeresen bántalmazta a sértettet, többnyire könnyű sérüléseket, de volt, hogy állkapocscsonttörést is okozva neki.

A Salgótarjáni Járásbíróság - első fokon - 4 és fél év börtönbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat.

Az ítélet ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést a nyomatékos súlyosító körülmények túlsúlya miatt.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a fellebbezést fenntartotta. Kifejtette, hogy a vádlottat sem a vele szemben korábban kiszabott büntetések, sem az ellene szintén az élettársa sérelmére elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás nem tartotta vissza újabb bűncselekmények elkövetésétől. Emiatt a személyében rejlő fokozott társadalomra-veszélyességre tekintettel a kiszabott szabadságvesztés eltúlzottan enyhe, így nem alkalmas a büntetési célok elérésére.

A Balassagyarmati Törvényszék egyetértett az ügyészi fellebbezésben foglaltakkal. Kifejtette, hogy a vádlott többször volt büntetve, továbbá az élettársa sérelmére az újabb bántalmazásokat alig négy hónappal szabadulása után követte el. Mindezek alapján a korábbi büntetések nem tartották vissza attól, hogy újabb, jelentős tárgyi súlyú szabadságvesztés-büntetéssel fenyegetett bűncselekményeket kövessen el. A törvényszék a szabadságvesztés mértékét jelentősen, 6 év és 6 hónapra, a közügyektől eltiltás időtartamát pedig 7 évre súlyosította.

Az ítélet jogerős.

További friss információk
Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése: vádat emeltek a volt bűnügyi riporter ellen
Kifosztotta az utcán alvó nőt
Következmények nélküli főváros: továbbra is nevetve taxizhatnak a Bolt sofőrjei, Karácsony Gergelyék magasról tesznek a saját rendeletükre
Rosszul lettek a kormányhivatal ellenőrei, amikor kivonultak a bátonyterenyei akkumulátorfeldolgozóba
Hamis lakhatási engedélyeket gyártott közel kétszáz külföldinek
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat