Ma: 2024.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Két év fegyházat kapott a taxisofőr, aki a piros lámpánál verekedett össze egy buszsofőrrel
Privátkopó 2023. 11. 29. 6:45:00

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az első fokon kiszabott 2 év fegyházbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást annak a taxisofőrnek egy ügyében, aki még 2019-ben verekedett össze egy buszsofőrrel egy piros lámpánál állva.Az ítélet szerint a taxisofőrként dolgozó terhelt 2019. december 28-án, a délutáni órákban Budapesten közlekedett, amikor az egyik körforgalmat elhagyva a záróvonalon áthaladva besorolt egy autóbusz elé, amivel hirtelen fékezésre kényszerítette az autóbusz vezetőjét (az ügy II. rendű vádlottját, akivel szemben az eljárás első fokon jogerősen lezárult). Amikor a közlekedési lámpa piros jelzése miatt mindketten megálltak, az autóbusz vezetője számon akarta kérni a taxist a korábbi közlekedési szituáció miatt. A taxisofőr ekkor még a taxiban ülve leköpte a buszsofőrt, aki erre válaszul megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autójából, fellépett a buszra és a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, akit nekilökött a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely ennek hatására összetört.

Első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat mint többszörös visszaesőt 2022. november 25-én közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év fegyházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A határozattal szemben a terhelt és védője jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a felülvizsgálat során úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokkal összhangban lévő, törvényes ítéletet hozott. A törvényszék megállapítása szerint a cselekmény jogi minősítése a jogszabályoknak megfelelő, a kiszabott joghátrány pedig - annak időtartamát és végrehajtási fokozatát illetően is - elegendő és szükséges a büntetési célok eléréséhez.

Az ítélet jogerős.

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat