Ma: 2024.07.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Jön! Jogsértő módon jutottak minősítéshez egy budapesti taxitársaság gépkocsijai - a BKK magyarázkodik
Privátkopó 2023. 06. 04. 10:11:00

Van Budapesten egy taxitársaság, amely taxitársaságként nem működhetne, ugyanis a vállalkozás égisze alatt személyszállítást végző gépkocsik úgy jutottak minősítéshez, hogy a cég csupán részben tett eleget a fővárosi taxi rendeletben rögzített követelményeknek. A Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában álló Budapesti Közlekedési Központ - állítása szerint - minden taxi társaságtól megkövetelte/megköveteli a taxi rendeletben foglaltak maradéktalan teljesítését. Pontosabban: majdnem minden taxi társaságtól. Ugyanis van egy cég, amellyel szemben feltűnően engedékeny módon járt el…Egy budapesti taxitársaság nem működhetne taxitársaságként. Ennek oka: nem felel meg a fővárosi taxi rendeletben megjelölt egyik - nagyon fontos - követelménynek. Ennek ellenére a fuvarszervező cég engedélyhez, míg az azzal szerződésben álló taxiszolgáltatók gépkocsijai minősítéshez juthattak - miközben maga az előzetes minősítést végző Budapesti Közlekedési Központ mutatott rá a Privátkopó bűnügyi portálnak írt levelében: a társaság nem felel meg mindenben a fővárosi taxi rendelet előírásainak. Márpedig a rendelet kimondja: „Személytaxi-szolgáltatást végezni csak valamennyi vonatkozó jogszabály együttes megtartása mellett lehetséges. Nem végezhet személytaxi-szolgáltatást a vállalkozás, vagy az a személytaxija, amelyre vonatkozóan a tevékenység végzésére irányadó jogszabályok valamely rendelkezését nem, vagy csak részben teljesíti”.

Vagyis: mérlegelési lehetőség nincs.

Budapesten mégis szolgáltathat egy olyan taxitársaság, amely a tevékenység végzésére irányadó jogszabályok valamely rendelkezését csak részben teljesítette.

A Karácsony Gergely vezette Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában (és felügyelete alatt) álló Budapesti Közlekedési Központ nagyot hibázott az ügyben, amit több éve nem hajlandó korrigálni, helyette magyarázni próbálja a magyarázhatatlant.

Baloldali politikusok gyakran hangoztatják - a jobboldali kormány tevékenységét kritizálva -, hogy Magyarország egy következmények nélküli ország.

Az ellenzéki vezetésű fővárosi önkormányzat közlekedésszervező cége - és annak egyedüli részvényese - most megmutathatja, milyen az, ha egy hibás döntésnek következménye van.

A részleteket holnap hozza nyilvánosságra a Privátkopó bűnügyi portál.

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat