Ma: 2024.02.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Többen is rendszeresen erőszakolták a kiskorú lányt - az „apa”, a testvér, a család barátja és annak szeretője
Privátkopó 2023. 03. 13. 11:45:00

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, az egyik cselekmény súlyosabb minősítését, az egyik férfi és a nő büntetésének súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben négy felnőtt éveken át szexuálisan zaklatta a kiskorú lányt.Az ítélet szerint az édesapa a tizenhárom éves lányával 2017 nyara és 2018 nyara között, legalább hat alkalommal közösült. Részben ezzel egyidőben, 2019 tavaszáig a kislány bátyja három alkalommal, erőszakkal közösült a lánytestvérével. A gyermek beszámolt a vele történtekről az édesanyjának, aki felelősségre vonta a családtagokat, de semmi mást nem tett.

A nyomozás során fény derült arra is, hogy a kislány családjának egy jó ismerőse már a kislány tizenkettedik életévének betöltése előtt is közösült a gyermekkel, oly módon, hogy alkoholt itatott vele, aki ettől elbódult, azaz védekezésre képtelen állapotba került. A férfi a szexuális cselekményeket havi rendszerességgel 2019 áprilisáig folytatta. Előfordult olyan alkalom is, hogy abban részt vett a férfi szeretője is.

A gyermek a helyzetét reménytelennek érezte, ezért 2019. április 27-én megszökött otthonról. Ezt követően őt - és a húgát is - kiemelték a családból. 

A cselekmények következtében a kislány érzelmi, erkölcsi, pszichés fejlődése súlyosan sérült.

Mivel az édesanya a lányának érdemi segítséget nem nyújtott, őt nem védte meg a családtagokkal szemben, hatósághoz nem fordult, ezzel elkövette a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét, ami miatt vele szemben egy külön eljárásban, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki.

A Székesfehérvári Törvényszék az apát folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra, a testvért szexuális erőszak bűntette és folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltásra, a család barátját szexuális erőszak bűntette és folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra, szeretőjét szexuális visszaélés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Valamennyiüket végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Az apa szülői felügyeleti jogát két kiskorú lánya vonatkozásában megszüntette.

Az ítélet ellen az ügyész az apa és a nő vonatkozásában súlyosításért, a testvér, a férfi és a nő, valamint védőik felmentésért fellebbeztek.  

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a testvér egyik cselekménye súlyosabban minősül, mivel azt is hozzátartozója sérelmére követte el. Az apa nemcsak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi szabályokat is megszegte, a nő pedig hosszú időn keresztül segítséget nyújtott ahhoz a férfinak, hogy a gyermek sérelmére elkövethesse ezeket a bűncselekményeket. Mindezekre figyelemmel az ügyészség büntetésük súlyosítását tartja indokoltnak.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

További friss információk
Prostitúcióra bírtak rá egy 13 éves lányt a „navajonkik”
Ügyfelét csapta be és károsította meg egy ügyvéd
X-akták: eltűnt 25 ezer dollár a NAV repülőtéri páncélszekrényéből, azonban büntetőfeljelentés nem született az ügyben - nem ez volt az első rejtélyes eset
Kábítószer-kereskedő élettársakkal szemben emeltek vádat
Ellátás helyett otthonába vitte a lebénult férfit a mentő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat