Ma: 2021.10.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
A Czeglédy Csaba és társai ellen folyamatban lévő büntetőügyben a fellebbviteli főügyészség alaptalannak tartja a védelem büntetőeljárás áttételére irányuló indítványát
Privatkopo.hu 2020. 11. 19. 14:07:00

A Kecskeméti Törvényszék az illetékességét kifogásoló és a büntetőügynek a Szombathelyi Törvényszékhez történő áttétele iránt előterjesztett újabb védői indítványt utasította el.A Szegedi Ítélőtábla kijelölése folytán a Kecskeméti Törvényszéken, mint elsőfokú bíróság előtt tovább folytatódik az iskolaszövetkezetekkel kapcsolatos költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Ennek során az egyik védő ismételten indítványozta, hogy a büntetőügy a Szombathelyi Törvényszékhez kerüljön illetékesség okából áttételre.

A Kecskeméti Törvényszék eljáró tanácsa az erre irányuló indítványt elutasította, amely azonban az ellene bejelentett védelmi fellebbezésre tekintettel nem végleges.

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést alaptalannak ítélte, mert álláspontja szerint az ítélőtábla kijelölésére tekintettel a Kecskeméti Törvényszék illetékessége fennáll, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta.

Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni a fellebbezésről.

További friss információk
Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba
A NAV nyomozói rajtaütöttek a badacsonytomaji fideszes pénzszivattyún
A fideszes Simonka Györgyöt újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki
Gyermekpornográfia miatt emelt vádat az ügyészség Fohsz Tivadar egykori fideszes politikus ellen
Továbbra is fegyházba küldené az ügyészség a Jobbik volt politikusát, Kovács Bélát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat