Ma: 2021.12.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a Deák téri kettős emberölés ügyében
Privatkopo.info 2021. 12. 17. 6:42:00

A tavaly májusi, Deák téri verekedésben egy, aznap 18. születésnapját ünneplő férfi halálra késelt egy 16 és egy 20 éves fiatalt. A 18 éves vádlott néhány órával korábban egy rablásban is részt vett, amelynek során szintén kést használt. A két ügynek összesen hat vádlottja van.A minősített emberölés vádlottja 2020. május 22-én, éjszaka a 18. születésnapját ünnepelte vádlott-társaival, egy 19 éves testvérpárral. A vádlottak a Budapest V. kerület, Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor egy, a társaságukban lévő 17 éves lány - aki szintén vádlott az ügyben - elvett egy padon alvó fiatal férfi mellől egy hangfalat. A vádlotti és a sértetti társaság között emiatt szóváltás alakult ki, majd a három férfi vádlott a hangfal megtartása érdekében megütötte a sértetteket. A 18 éves férfi az egyik sértettet a nála lévő késsel combon szúrta, ököllel arcon ütötte, majd az ütés erejétől hátra eső férfit megrúgta. A sértettek még ezután is követték a vádlotti társaságot, hogy a hangfalat visszaszerezzék. A további verekedést egy arra elhaladó járőrautó megjelenése szakította félbe, amelynek láttán a vádlottak elszaladtak a helyszínről, és egy órán keresztül a VI. kerület, Paulay Ede utcában lévő egyik lépcsőházban húzták meg magukat.

Néhány órával később, hajnali fél négy körül, az V. kerület, Hercegprímás utcai gyalogátkelőhelynél az emberölés két sértettje és társaságuk, valamint egy másik társaság között dulakodás alakult ki. Ekkor érkezett meg a járdaszigethez a 18 éves vádlott és két társa, a 19 éves testvérpár, akik bekapcsolódtak a verekedésbe. Az egyik testvér a 16 éves sértettel is verekedett, a sértett ennek során megütötte őt. Ekkor szaladt oda a sértetthez a 18 éves vádlott, aki a vád szerint a nála lévő késsel a 16 éves férfit először a hátán, majd a vele szembe forduló sértettet a mellkasán is többször megszúrta. A 16 éves férfi a szúrásoktól összeesett, de még eszméleténél volt, amikor odalépett hozzá az a 19 éves vádlott, akit a sértett az előbb megütött, és a földön fekvő sértettet többször megrúgta a fején. Eközben a testvére - őt a bántalmazásban biztosítva és támogatva - szorosan mögötte állt. A szúrásokat követően eleve nagy fájdalmakat átélő, még életben lévő sértettnek a bántalmazás fokozott fájdalmat és szenvedést okozott. A sértett ezután még feltápászkodott a földről, tett néhány lépést, majd összeesett és a helyszínen meghalt. A sértett halálát a mellkasát ért szúrások okozták.

Ekkor az ellenkező irányból a másik, 20 éves sértett a késelő vádlott felé futott, majd dulakodni kezdtek, amelynek során a vádlott a késsel többször megszúrta a sértettet. Ekkor a sértett kissé eltávolodott, azonban a vádlott követte őt, majd a késsel még egyszer megszúrta. A sértett a földre esett és rövid időn belül meghalt. 

A Fővárosi Főügyészség az akkor 18 éves késelőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, a 19 éves testvérpárt - egyiküket, mint bűnsegédet - különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, két további verekedőt csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. A hangfal elrablása és az azzal összefüggő bántalmazás ügyében - amelyben az akkor 17 éves lány is vádlott - felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlete a vád.

További friss információk
Egy vádlott azt állítja, hogy a Fradi Security emberei életveszélyes fenyegetéssel, zsarolással és veréssel kényszerítették vallomásra
A Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés gyanúja miatt kezdeményezi Völner Pál államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését
Politológus: „a magyar elit kriminalitás határán mozgó rétege megengedhetetlenül szoros kapcsolatot ápol a rendőrséggel”
Vagyonából kiforgatott volt fideszes oligarcha: „ha sikeres vállalkozást megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel, erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek részvételével el is veszik”
Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat