Ma: 2022.10.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Egy vádlott azt állítja, hogy a Fradi Security emberei életveszélyes fenyegetéssel, zsarolással és veréssel kényszerítették vallomásra
Privatkopo.hu 2021. 12. 16. 9:16:00

A Fővárosi Főügyészség befolyással üzérkedéssel vádolja azokat a vállalkozókat, akik többször találkoztak Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató, -alelnök és FTC-elnök titkárával, Kindlovits Mátéval a Fidesz Lendvay utcai székházában és az Fradi-stadion egy irodájában. Hadházy Ákos szerint krimibe illő, hogy az egyik vádlottat állítása szerint életveszélyes fenyegetéssel, zsarolással és veréssel kényszerítették vallomásra a Fradi biztonsági emberei.Több egyeztetést tartottak a Fidesz Lendvay utcai székházában és az FTC központjában milliárdos nagyságrendű gazdasági ügyletekről öt különböző vállalkozóval még 2014-ben és 2015-ben, akik azt azt remélték, hogy ha komolyabb összeggel támogatják a Ferencvárost, számukra kedvező döntést hoznak felső szinteken - lényegében ezt állítja a Fővárosi Főügyészség, amely befolyással üzérkedéssel vádolja a vállalkozókat. Hadházy Ákos független képviselő közölt dokumentumokat az ügyről.

A politikus a Klubrádiónak azt mondta, hogy a fideszes ügyészség borzasztóan lassan és felületesen dolgozik, amikor  egy bűnügyben fideszes politikushoz vezetnek a szálak. Ez éles ellentétben áll azzal, hogy Budai Gyula fideszes politikus feljelentése nyomán már házkutatást is tartottak a budapesti Városháza-ügyben.

Hadházy ismertette a vádirat általa nyilvánosságra hozott részleteit is. Az ellenzéki politikus azt mondta - ahogy arról Facebook-posztján is írt -, a dokumentum szerint Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató és FTC-elnök titkára, Kindlovits Máté legalább ötször fogadott vállalkozókat a Fidesz Lendvay utcai székházában és a Fradi-stadion egy irodájában. Például volt olyan vállalkozó, aki arra számított, Kubatovon keresztül sikerül úgymond elintézni, hogy a Nemzeti Bank feloldja zárolt számláját, mások pedig megrendeléseket reméltek, például elnyerhetik szennyezett ipari területek rekultivációs feladatait vagy megrendelést kaphatnak elektronikus villanyóraleolvasó rendszerükre. A vádirat szerint a vállalkozók cserébe a Fradit gondolták anyagilag támogatni.

Különösen azt tartja gyanúsnak Hadházy, hogy Kindlovits a találkozók után több mint egy évvel tett feljelentést. „Érdekesen lassú gondolkodásra vall, ha csak egy év után jut eszébe, hogy itt valami törvénytelen dolog történt” - fogalmazta meg kételyeit a politikus.

Hadházy információi arról szólnak, hogy a vállalkozók olyan megrendelésekre kaptak ígéreteket, amelyeket végül nem ők, hanem később mások, és sokkal drágábban nyertek meg. Kindlovits feljelentése szerinte azt követően következett, hogy a vállalkozók reklamálni kezdtek, amiért - a korábbi ígéretekkel ellentétben - helyettük mások nyerték a közbeszerzéseket, akár háromszoros árral.

A vád fő bizonyítéka a Kubatov egyik biztonsági embere, egy volt rendőr, Baranyai Imre (beceneve: Agyas, Agyi) és ütőemberei által levezényelt „belső vizsgálatról” készült hangfelvétel, amelyen a közvetítők „bevallották”, hogy ők kötötték össze Kindlovitsot az üzletemberekkel. Az egyik megvádolt közvetítő erről azt vallotta a Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI), hogy ezt a „vallomást” veréssel, életveszélyes fenyegetéssel, zsarolással kényszerítették ki. Szerinte a cél az volt, hogy Kindlovitsot tisztára mossák. A „belső vizsgálaton” jelen volt a korábban emberölésért elítélt Szabó „Szőke” Ferenc, Kubatov Gábor akkori kedvenc verőembere is.

Az ügyészség ezt nem vette figyelembe, mondván, hogy a nyomozó, aki az ügyet vizsgálta, már leszerelt és e-mail fiókját archiválás nélkül törölték,  így további vizsgálat nem lehetséges - magyarázta Hadházy.

A vádlott szembesítést kért, amelyet az ügyészség arra hivatkozva utasított el, hogy járvány van.

További friss információk
Felfüggesztett börtönre ítélték Álmosd volt polgármesterét, aki önkormányzati pénzből vett magának bojlert és háztartási gépeket
Vesztegetés bűntette gyanúja miatt őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát
A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt
Polgármester, önkormányzati alkalmazott és egy építőipari cég vezetőjének letartóztatását indítványozta az ügyészség
Hack Péter: az ügyészség hibát követ el a Völner-ügyben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat