Ma: 2021.11.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Vádemelés adóhatósági és bankfelügyeleti „segítség” hamis ígérete miatt
Privatkopo.info 2021. 11. 16. 11:09:00

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen a Fővárosi Törvényszéken.2020 márciusában a Magyar Nemzeti Bank visszavonta egy engedélyhez kötött pénzügyi tevékenységet végző gazdasági társaság működési engedélyét és a cég végelszámolásának elrendeléséről határozott.

A vádirat lényege szerint két férfi azt állította a gazdasági társaság képviselőinek, hogy 36 millió forintért a NAV-nál fennálló kapcsolatuk révén - az MNB alkalmazásában álló hivatalos személy jogellenes befolyásolásával - el tudják érni, hogy a cég tovább működjön. Az elkövetők azt a látszatot keltették, hogy hivatalos személy befolyásolása útján a céget érintő, a Magyar Nemzeti Bank által kezdeményezett eljárások során jogosulatlan előnyt biztosítanak. A férfiak a vesztegetési pénz felének tíz napon belül történő rendelkezésre bocsátása esetén azt ígérték, elintézik, hogy a végrehajtási eljárást körülbelül 2 hónap alatt megszüntessék, és a cég a működési engedélyét is visszakapja.

A valóságban azonban a két elkövető a hivatkozott kapcsolatokkal nem rendelkezett, a „közreműködés előlegeként” a cég jogi igazgatójától átvett tízmillió forintos korrupciós pénzt sem állt szándékukban továbbadni senkinek, azzal sajátjukként rendelkeztek volna.

A több mint három hónapig letartóztatásban lévő vádlottak egyike elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség vádiratában a férfiakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

További friss információk
Politológus: „a magyar elit kriminalitás határán mozgó rétege megengedhetetlenül szoros kapcsolatot ápol a rendőrséggel”
Vagyonából kiforgatott volt fideszes oligarcha: „ha sikeres vállalkozást megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel, erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek részvételével el is veszik”
Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba
A NAV nyomozói rajtaütöttek a badacsonytomaji fideszes pénzszivattyún
A fideszes Simonka Györgyöt újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat