Ma: 2024.02.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Ingatlancsalás emberöléssel
Privátkopó 2024. 02. 13. 10:02:00

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) egy milliárdos ingatlancsalási ügyhöz kapcsolódóan életellenes bűncselekmény miatt is nyomoz.Az egyik sértett érdekében eljáró ügyvéd kezdeményezett nyomozást a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztályán még 2022 tavaszán csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Az ügy szövevényessége miatt hosszan elhúzódó nyomozásban a vármegyei rendőrök megállapították, hogy a fővárosban egy kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkező csoport követte el az ingatlancsalásokat. Hamis ajándékozási, illetve adásvételi szerződésekkel szerezték meg budapesti és Balaton-parti ingatlanok tulajdonjogát, amelyek többsége végrehajtással terhelt, vagy a tulajdonosaik külföldön élnek, illetve elhaláloztak. Az így megszerzett épületeket a csalók rövid időn belül értékesítették magánszemélyek, illetve vállalkozások részére, és az értük kapott vételárat egymás között elosztották.

A nyomozásból az is kiderült, hogy az ingatlanok, illetve a tulajdonosok adatait olyanoktól szerezték meg, akik ezeknek a nyilvántartására munkakörükből kifolyólag ráláttak.

A Veszprém vármegyei rendőrök a nyomozás során ez idáig 21 gyanúsítottat vontak felelősségre, közülük 10 embert a bíróság letartóztatott, 3 személlyel szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, a többi elkövető pedig szabadlábon védekezhet.

A tettesek ellen bűnszövetségben, üzletszerűen különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A KR NNI a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján kezdett el nyomozni egy emberölési ügyben még tavaly szeptemberben. Gyanú merült fel ugyanis, hogy egy 69 éves törteli nőt ismeretlenek megöltek, és egy kútba dobtak. Mint kiderült, az áldozat a Veszprémben folyamatban levő, nagyszabású ingatlancsalás strómanja volt, ezért kellett meghalnia.

Így a gazdasági és az emberölési ügy nyomozása szoros összhangban zajlott. A veszprémi rendőrök és az NNI nyomozói napi szinten tartották egymással a kapcsolatot, hogy mind a két esetet mihamarabb felgöngyölítsék. A konstruktív együttműködésnek és a nagyon aprólékos felderítőmunkának köszönhetően január végére összeállt annyi bizonyíték, hogy az emberölés elkövetésének gyanúja megalapozottá vált két olyan személlyel szemben, akik az ingatlancsalási ügynek is gyanúsítottjai.

Az NNI Bűnügyi Szolgálat Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Életvédelmi Osztálya a KR Bevetést Támogató Osztályának (KR BTO) segítségével lakásában fogta el január 25-én a 34 éves budapesti S. Zoltánt. A férfit másodjára lepték meg a készenléti rendőrök, mivel korábban, január 16-án a veszprémi nyomozók felkérésére a csalási ügy miatt már elkapták. Az akkori gyanúsítást követően még szabadlábon védekezhetett, az életellenes bűncselekményért azonban a bíróság letartóztatta. Társát, a 48 éves budapesti D. Szilviát szintén a KR BTO fogta el január 16-án a csalás kapcsán. Ő január 18-a óta letartóztatásban van. Az emberöléssel február 9-én gyanúsították meg az NNI nyomozói.

Az eset még tavaly májusban történt. A gyanú szerint D. Szilvia és S. Zoltán megfojtották az áldozatot, majd az asszony holttestét egy ceglédi, romos tanya kútjába dobták. A bűncselekmény indítéka feltehetőleg az ingatlancsalási üggyel hozható összefüggésbe. A 69 éves törteli asszony telefonját D. Szilvia még jó darabig magánál tartotta, és arról az asszony ismerőseinek üzeneteket küldött, ezzel azt a látszatot keltve, mintha még élne.

Mivel az áldozat nem tartott szoros kapcsolatot családjával és rokonaival, egyedül élt, ezért nem észlelték eltűnését, bejelentést sem tettek róla a rendőrségen. Mindössze egyik szomszédjának tűnt fel jó néhány nap elteltével, hogy az asszony nincs a törteli tanyáján, és kutyái ott maradtak ellátatlanul. Az elkövetők által hátrahagyott információmorzsák alapján azonban mindenki azt gondolta, hogy egy időre külföldre utazott. 

Az emberöléssel meggyanúsított férfi és nő tagadja a terhükre rótt bűncselekményt. A nyomozók tovább folytatják az eljárást az ügy teljes körű feltárása érdekében, és azt is vizsgálják, hogy kettejüknek voltak-e esetleg további bűntársai is.

További friss információk
Költségvetési csalással vádolták meg a korábban már elítélt, egykori újszentiváni polgármestert
Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére - de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért
NAV-nyomozás indulhat a CÖF „háborúpártiak” kampánya miatt
Pénzmosás miatt is nyomoznak a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom finanszírozása ügyében
Volt találkozó a korrupt Schadl, a lefizetett államtitkár, Völner és a „jó miniszter asszony”, Varga Judit között
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat