Ma: 2024.02.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Kifosztotta utastársát, 4 év fegyházra ítélték
Privátkopó 2024. 02. 13. 10:07:00

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség 3 napon belül eredményesen állított bíróság elé egy férfit, aki januárban, a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson, az egyik villamoson alvó utastársát kizsebelte. A bűncselekményt észlelő rendőrök a járműről leszállva elfogták az elkövetőt, akit a bíróság 4 év fegyházbüntetésre ítélt.A vád szerint a vádlott 2024. január 28-án, hajnalban, a XI. kerület Móricz Zsigmond körtéri végállomására éppen megérkező 6-os villamoson az egyik ülésen alvó, és emiatt védekezésre képtelen férfi nadrágzsebéből ellopta a mobiltelefonját. 

A cselekményt a villamos ablakain keresztül a peronon tartózkodó rendőrök figyelemmel kísérték, és amikor a kifosztó leszállt, feltartóztatták. Az elkövető ekkor eldobta az elvett telefont, azt azonban a rendőrök megtalálták és a sértettnek visszaadták, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság kifosztás bűntettében bűnösnek mondta ki, és - mint többszörös visszaesőt - 4 év fegyházbüntetésre ítélte, egyúttal megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet - védelmi fellebbezésre tekintettel - nem jogerős.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság az ítéletet követően, a másodfokú eljárásra elrendelte a férfi letartóztatását.

További friss információk
Költségvetési csalással vádolták meg a korábban már elítélt, egykori újszentiváni polgármestert
Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére - de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért
NAV-nyomozás indulhat a CÖF „háborúpártiak” kampánya miatt
Pénzmosás miatt is nyomoznak a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom finanszírozása ügyében
Volt találkozó a korrupt Schadl, a lefizetett államtitkár, Völner és a „jó miniszter asszony”, Varga Judit között
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat