Ma: 2024.04.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Fiktív lakók a Kocsis-házban a választások előtt
atlatszo.hu 2013. 06. 17. 14:47:00

A 2010-es önkormányzati választások előtt hirtelen 30 fővel megugrott Abaújlak lakosainak a száma, addig 90-en laktak a faluban. Közokirat hamisítása miatt megrótták Abaújlak akkori alpolgármesterét, Kocsis Sándort, aki nem más, mint Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatójának édesapja.Az idősebb Kocsis nem az egyetlen gyanúsított, de ő személyesen 5 főt jelentett be abba a házba, amin ő haszonélvezeti jogot gyakorolhat.

A gyanúsítottak azzal védekeztek, nem voltak tisztában azzal, hogy bűncselekményt követnek el. Többen azt vallották, hogy Abaújlakon készültek letelepedni, vállalkozást indítani. Ezeknek az állításoknak később ellentmondott a körjegyző tapasztalata, aki úgy látta, a választásokat követően már nem erőltették új lakhelyükön való maradásukat az abaújlaki otthonteremtők, olyannyira, hogy lakcímbejelentő lapjukat többen visszavonták. Mások családi okokra hivatkozva jelentkeztek be Abaújlakra, abban azonban megegyezett a helyzetük, hogy egyikük sem tartózkodott a településen folyamatosan. Mindezek alapján az ügyészség bizonyítottnak látta, hogy fiktív lakcímbejelentések, bűncselekmények történtek - olvasható az atlatszo.hu cikkében. „A közokirat hamisítás megvalósul, ha a gyanúsított olyan címre kéri tartózkodási helyének bejegyzését, amely ténylegesen nem az, és ez által valótlan adat kerül bejegyzésre a közhiteles nyilvántartásba” - állapította meg a bűncselekmény típusát az ügyészség.

2010. december 12-én a szikszói ügyészség megszüntette rendőrségi nyomozást. A közokirat hamisítás bűncselekményt elkövető személyeket megrovásban részesítette, úgy ítélte meg, cselekményük társadalomra való veszélyessége csekély, az idő múlása pedig szintén nem indokolja, hogy akár a legenyhébb büntetést is kiszabják.

A hírre reagált a Józsefvárosi Önkormányzat Kommunikációs Irodája is. Kocsis Máté önkormányzata közölte, Kocsis édesapja soha nem követett el semmilyen bűncselekményt, és minden ezzel ellentétes állítás miatt az érintett büntető- és polgári jogi eljárásokat fog kezdeményezni.

„Az említett történetben egyetlen bíróság sem hozott elmarasztaló ítéletet, a nyomozást megszűntették” - hangsúlyozzák közleményükben, egyben gratuláltak a cikk szerzőjének, hogy „ráfordult” Kocsis Máté családjára is.

„Felhívjuk a figyelmét, hogy Kocsis Sándor 67 éves, becsületes magyar állampolgár, aki soha nem állt bíróság előtt büntető ügyben, szemben sok fele ennyi idős baloldali politikussal” - tették hozzá.

További friss információk
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Baja Ferenc volt minisztert
Befolyással üzérkedés bűntette miatt a legfőbb ügyész indítványt tett dr. Molnár Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére
Hűtlen kezeléssel és közokirat-hamisítással vádolják Kozármisleny polgármesterét
Költségvetési csalással vádolták meg a korábban már elítélt, egykori újszentiváni polgármestert
Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére - de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat