Ma: 2024.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Bohócország: az ügyészség szerint nem indokolt nyomozást indítani az Erdogan emberei által megvert magyar férfi ügyében
Privátkopó 2023. 11. 16. 8:33:00

Augusztus 20-án látogatást tett Budapesten (másokkal egyetemben) Recep Tayyip Erdogan török elnök. Egy férfi - tiltakozásul - a középső ujjával bemutatott neki az utca túloldaláról, mire válaszul az elnök emberei a földre vitték, és alaposan megverték. A tiltakozó férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, azért nem esett komolyabb baja, mert a magyar rendőrök és TEK-esek kimenekítették.Bán Tamás, a bántalmazott férfi az ügyben nem tett feljelentést, az MSZP parlamenti frakcióvezetője, Tóth Bertalan azonban kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez, aki ezt bejelentésként értékelte, és a rendőrségnek passzolta az esetet.

A rendőrség azonban még szeptemberben elutasította a feljelentést, nyomozást nem indítottak, arra hivatkozva, hogy a tüntető férfit megverő törökök viselkedése nem volt kihívóan közösségellenes, és nem is ment szembe az általánosan elfogadott társadalmi normákkal. Bán Tamást egyébként meg sem keresték az üggyel kapcsolatban.

A hvg.hu kérdésére két hónappal később a Fővárosi Főügyészség közölte:

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a rendőrség határozatát hivatalból felülvizsgálva megállapította, hogy a feljelentés elutasítására törvényesen és megalapozottan került sor, mivel az ügyben közvádas bűncselekmény gyanúja nem, csak magánvádas eljárásra tartozó könnyű testi sértés gyanúja merülhet fel.

Az érdemi nyomozást végül meg sem kezdő rendőrség döntését az ügyészség is helybenhagyta, Bán Tamásnak most egy lehetősége maradt: magánvádas eljárást kezdeményezni könnyű testi sértés gyanúja miatt.

További friss információk
Hivatali vesztegetés: bűnügyi őrizetben Óbuda alpolgármestere
Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a Fidesz tiszabői jelöltjét
Gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség a szocialista Molnár Zsoltot
Felfüggesztették az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogát
Kormánytisztviselők kenőpénzért cserébe európai uniós támogatások elnyerésében működtek közre
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat