Ma: 2024.02.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Orbán Viktor tudott a Völner Pál elleni titkos adatgyűjtésről
Privatkopo.info 2021. 12. 21. 6:28:00

A Nemzeti Védelmi Szolgálat lehallgatási anyagában Schadl György, a Magyar Végrehajtói Kar korrupt elnöke többször megemlíti a „gazdáját”, akivel külföldön találkozgatott, ám az iratokból nem derül ki (vagy nem akarják, hogy kiderüljön), ki lehet a rejtélyes figura. Annyi azonban biztos, nem Völner Pálról van szó.A Spirit FM Aktuál című műsorában Dezső András, a hvg.hu újságírója kijelentette: figyelembe véve az összes körülményt, egyáltalán nem biztos benne, hogy fény derül arra, ki lehetett ez a bizonyos „gazda”. Szerinte ugyanis Schadl Györgynek elemi érdeke - ha magát védeni akarja -, hogy azokat is védje, akik alá vagy fölé tartoztak. Főleg, ha a „gazda” biztosított valamiféle védelmet számára, akkor nem fogja elárulni. Dezső András azonban úgy véli, Völner Pál volt államtitkárnál magasabb kormányzati pozícióban levő emberről lehet szó a „gazda” esetében (politikusi körökben legtöbbször Rogán Antal nevét emlegetik - Privatkopo.info).

„Van egy jogi oldala ennek a történetnek, aminek számos részletére válaszokat kaphatunk majd a bírósági szakaszban - már csak a vallomások folytán is. Ellenben egy olyan szegmense is van az ügynek, ami a jog hagyományos eszközeivel nem válik megismerhetővé” - tette hozzá.

Az újságíró úgy látja, az is kérdéses, hogy egyáltalán miért indult meg ez az ügy.

„Elkezdenek valakit lehallgatni, amelynek során képbe kerül egy másik illető, majd egy magasabb pozícióban levő személy is - jelen esetben egy államtitkár - akit figyelmeztethetnének, hogy figyeljen oda a dolgaira. De nem figyelmeztetik, és megbukik. Kérdés, hogy házon belül miért kaszálták el” - vetette fel.

Dezső András szerint éppen ezért akár egy Fideszen belüli konfliktusról, „belháborúról” is szó lehet. „Az elmúlt 11 évben kialakult egy rezsim, ami nem annyira homogén, mint amennyire elsőre tűnik. Teljesen természetes, hogy különböző érdekcsoportok jönnek létre, melyek egyes helyzetekben akár egymással is konfrontálódhatnak” - fogalmazott.

Az újságíró emlékeztetett, láttunk már hasonlót, akár csak ha a Borkai-ügyet, vagy az Orbán-Simicska háborút nézzük. Utóbbi óta tudjuk, hogy bármi előfordulhat, hiszen annak a kirobbanásakor se hitték el sokan, hogy ez megtörténhet - jegyezte meg.

„Biztos vagyok benne, hogy Orbán Viktor tudott az ügyről, ahogy Pintér Sándor és az igazságügyi miniszter is. Nélküle ilyen jellegű döntés nem születhet. Ez egy olyan szintű politikai történet, ami nem lehet független Orbántól” - fejtette ki véleményét Dezső.

Az újságíró hozzátette, a végkifejletet még nem láthatjuk, bármelyik forgatókönyv megtörténhet. Akár tovább is eszkalálódhat az ügy, és fény derül a „gazda” kilétére is, de az is megeshet, hogy megáll itt, és Völner Pál lesz a legmagasabb pozíciójú ember, aki megbukik ennek kapcsán.

További friss információk
Költségvetési csalással vádolták meg a korábban már elítélt, egykori újszentiváni polgármestert
Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére - de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért
NAV-nyomozás indulhat a CÖF „háborúpártiak” kampánya miatt
Pénzmosás miatt is nyomoznak a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom finanszírozása ügyében
Volt találkozó a korrupt Schadl, a lefizetett államtitkár, Völner és a „jó miniszter asszony”, Varga Judit között
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat