Ma: 2022.05.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Politológus: „a magyar elit kriminalitás határán mozgó rétege megengedhetetlenül szoros kapcsolatot ápol a rendőrséggel”
Privatkopo.info 2021. 11. 16. 14:44:00

Az Orbán Viktor alá betagozódó piramisban senki sem érezheti védettnek magát - véli Kéri László. A politológus szerint ezért válhatott kegyvesztetté Vitézy Tamás is. A milliárdos kijelentése szerinte egyértelműen arra utal, amit eddig is sejteni lehetett, az úgynevezett magyar elit kriminalitás határán mozgó rétege megengedhetetlenül szoros kapcsolatot ápol a rendőrséggel. És egyre gyakrabban „kérnek” ezt-azt a bűnügyi hatóságtól.A kormányközelinek tartott nagyvállalkozó, Vitézy Tamás NER-lovagokat nevesítve azt állította, hogy elvették tőle a horvátországi turisztikai cégét, amihez az elkövetők ügyészektől, bíráktól, rendőröktől kaptak segítséget. A milliárdos az utóbbi 12 évben mindig Fideszhez húzott, sokáig azt követően is, hogy érdekeltségei veszteségessé váltak.

Éppen ezért meglepőnek tűnhet a nyílt kritika a milliárdostól, akit korábban Orbán távolabbi rokonaként is emlegettek, és aki stratégiai fontosságú támogatója volt a kormánynak. 

„Az ország életét meghatározó kaszt belső tagolódásáról, valós konfliktusairól, nincs teljes képünk" - mondta Kéri László. A politológus a Klubrádióban érdekes vetületekre hívta fel a figyelmet az ügy kapcsán.

Súlyos, a magyar milliárdosok közt feszülő belső konfliktusok egyikéről van szó jelen esetben. Ezek részleteiről azonban nagyon keveset tudunk. Ilyen volt a diszkópápának is nevezett Vizoviczki László vesztegetési ügye, amelyben magas rangú rendőröket is elítéltek. „Már ekkor feltűnhetett, hogy magyar gazdagok kriminalitás határán mozgó rétege megengedhetetlenül szoros kapcsolatot ápol a rendőrséggel” - tette hozzá. A szakember szerint erre utalnak azok a megoldatlan ügyek is, mint az 1998-ban elkövetett Fenyő-gyilkosság, valamint a sok, úgymond félrenyomozott büntetőeljárás.

Hozzátette, akár igaza van Vitézynek, akár nem, „a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészségnek fantasztikus rutinja van abban, hogy a bármilyen ügyet évekre eltüntessen, félrevigyen". Ugyanakkor nem tartja megalapozatlannak Vitézy állítását, hogy Jelinek Dániel, és Mészáros Lőrinc érdekét szolgálhatja az, ami vele történik. Kéri szerint kísértetiesen hasonlít az ügy az ugyancsak vitatott tevékenységeiről ismert milliárdos, Bige Lászlóéhoz. Aki most éppen az ellenzéknek akar segíteni.

„Az érintettek politikai kapcsolatai és az üzleti sikerei közt valahol ott vannak az érintett hatóságok: bíróság, ügyészség, rendőrség, NAV, amelyeket adott esetben felhasználhatnak az egymás elleni leszámolások során" - foglalta össze.

Hangsúlyozta, lehet, hogy Vitézy megkésve tett ilyen súlyos kijelentést, de legalább megtette azt, és ez súlyosabb megjegyzés volt, mint anno Simicska ígérete, aki aztán nem jutott tovább annál, hogy a miniszterelnököt „ge.inek” nevezte. (Vélhetően Simicskát is megzsarolták a fideszes nagyágyúk: vagy befogja a száját vagy börtönbe zsuppoltatják - Privatkopo.info)

Kéri szerint 12 év alatt ki tud alakulni egy olyan piramidális háló, amelynek a tetején ott áll egyetlen ember, de a közvetlenül alá betagozódó személyekről, családokról, azok viszonyairól, konfliktusairól nem tudunk jóformán semmit.

Végül megjegyezte, az ami Vitézyvel történt szerinte arra is utalhat, hogy Orbán piramisán belül senki nem védett, senki nincs biztonságban, ez pedig könnyen eredményezhet dominó-effektust is.

További friss információk
Felfüggesztett börtönre ítélték Álmosd volt polgármesterét, aki önkormányzati pénzből vett magának bojlert és háztartási gépeket
Vesztegetés bűntette gyanúja miatt őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát
A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt
Polgármester, önkormányzati alkalmazott és egy építőipari cég vezetőjének letartóztatását indítványozta az ügyészség
Hack Péter: az ügyészség hibát követ el a Völner-ügyben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat