Ma: 2023.09.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Polgármester, önkormányzati alkalmazott és egy építőipari cég vezetőjének letartóztatását indítványozta az ügyészség
Privatkopo.info 2022. 02. 09. 9:46:00

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a három férfinak, akik egy munkásszálló építése során okoztak 222 millió forint vagyoni hátrányt az állami költségvetésnek.A megalapozott gyanú szerint egy Szeged környéki település, Újszentiván polgármestere, Putnik Lázár 2017 júliusában nyújtott be támogatási kérelmet a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalhoz, amelynek alapján még ugyanezen év októberében 222 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a község a Nemzeti Foglalkoztatási Alaptól. A pályázattal összefüggésben kapcsolattartóként az önkormányzat egyik alkalmazottját tüntették fel.

A pályázatban a projekt teljes bekerülési költségét 371 millió forintban jelölték meg, 149 millió forint saját forrás megléte mellett.

Putnik Lázár a támogatási kérelemben a beruházás teljes költségét valótlanul túlárazta az eljáró kormányhivatali alkalmazottakat megtévesztve. A közbeszerzésbe egy a polgármester ismeretségi körébe tartozó budapesti építőipari céget vontak be, amelyre azért volt szükség, hogy a túlárazott kivitelezéssel összefüggésben számlák kibocsájtásával a támogatási összeg lehívását biztosítsák. A valóságban a kivitelezést a polgármester által kijelölt cégek végezték, az általa irányított önkormányzati alkalmazott közvetítésével.

A munkásszálló kulcsrakészen 258 millió forintból megvalósult, a fent maradó 113 millió forintból a budapesti cég vezetőjével a polgármester mintegy 70 millió forintot a saját cégének utaltatott, majd abból társasházakat épített, ingatlant vásárolt. A fenti összegből 10 millió forintot még egy szociális szövetkezetnek utaltak, míg a további összeg sorsa egyelőre ismeretlen.

A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint hűtlen kezelés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az eljárás meghiúsításának veszélyét alátámasztják azok az adatok is, amelyek szerint a polgármester és munkatársa többször próbáltak tanúkat befolyásolni.

Putnikot 2019-ben - még a 2014-es választásokhoz kapcsolódó - négyszáz fantomlakos lakcím bejelentéséhez való asszisztálás miatt ítélték el közokirat-hamisításért. Ezt még pénzbüntetéssel megúszta, az újszentivániak pedig újraválasztották.

További friss információk
Volt találkozó a korrupt Schadl, a lefizetett államtitkár, Völner és a „jó miniszter asszony”, Varga Judit között
Völner és Schadl arról egyeztettek, hozzanak össze egy találkozót „jó miniszter asszonnyal”
A nyomozó ügyészség korrupciós bűncselekmény megalapozott gyanúját közölte egy Pest megyei település polgármesterével
Sportautót, ingatlanokat, több tízmillió forintot foglaltak le a Völner-családnál
Korrupciós bűncselekmények miatt vádat emeltek a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár ellen - hosszú börtönbüntetésre számíthatnak
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat