Ma: 2023.11.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
DK: Rogán Antal a végrehajtói kar korrupció miatt letartóztatott elnökének „gazdája”?
444.hu 2022. 01. 17. 17:41:00
Súlyosan elítélik az ellenzéki pártok, hogy Schadl György, a Völner-ügy vesztegetéssel gyanúsított kulcsfigurája egyetemi vizsgákat „intézett” a volt igazságügyi államtitkár rokonának, valamint Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének, továbbá végrehajtóknak és végrehajtók hozzátartozóinak.

MSZP: Itt az ideje annak is, hogy Rogán Antal is a nyilvánosság elé álljon!

Miután súlyos vádak merültek fel a felsőoktatással, különösen a jogászképzéssel kapcsolatban, ezért az érintett intézmények vezetői nem maradhatnak csendben - írja közleményében a szocialista párt. A felsőoktatásért felelős államtitkárt arról kérdezik, hogy indít-e vizsgálatot az ügyben, illetve számonkérte-e a Pécsi Tudományegyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnökét a botránnyal kapcsolatban?

Rogán Antalnak is ideje a nyilvánosság elé állnia, teszik hozzá. A miniszternek válaszolnia kell arra, hogy

·        „Tudott-e kabinetfőnöke és Schadl György közös ügyeiről?

·        Nyújtott-e bármilyen segítséget ahhoz, hogy a beosztottja minél könnyebben diplomát szerezhessen?

·        Illetve választ kell adnia arra is, hogy ezek után meddig dolgozhat még a Miniszterelnöki Kabinetirodán a bizalmi embere.”

Jobbik: Már Rogán irodájában bugyog fel a Völner-botrány

„Míg mások évekig tartó éjjel-nappal tanulással, diákmunkával, diákhitelt felvéve végzettséget szereznek, addig a NER kegyeltjeinek, a végrehajtó haveroknak, Rogán Antal bizalmi emberének mindent elintéznek” - írja közleményében a Jobbik. Hozzáteszik:

Varga Judit miniszter pedig hallgat, az emberei pedig már a kazánházon keresztül szöktetik meg az újságírók elől.

DK: Rogán a végrehajtói kar letartóztatott elnökének „gazdája”?

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány már az egyetemi munka függetlenségét is képes veszélybe sodorni, ha a saját káderek tisztességtelen előnyhöz juttatásáról van szó. Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa is Rogán Antaltól vár választ arra a kérdésre, hogy valójában őt üdvözölhetik-e a végrehajtói kar korrupció gyanújával letartóztatott elnöke, Schadl György által korábban csak „gazdámként” említett befolyásos kormánytag személyében?

A Pesti Riport információja szerint politikai körökben többen azt feltételezik, hogy Rogán Antal miniszter, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője lehet az a személy, akit a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vesztegetés bűntett gyanújával letartóztatott elnöke, Schadl György „gazdámként” emlegetett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által lehallgatott telefonbeszélgetések során.

Mindenesetre: a kormány hallgat, Rogán Antal hallgat, a Fidesz hallgat.

További friss információk
Költségvetési csalással vádolták meg a korábban már elítélt, egykori újszentiváni polgármestert
Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére - de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért
NAV-nyomozás indulhat a CÖF „háborúpártiak” kampánya miatt
Pénzmosás miatt is nyomoznak a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom finanszírozása ügyében
Volt találkozó a korrupt Schadl, a lefizetett államtitkár, Völner és a „jó miniszter asszony”, Varga Judit között
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat