Ma: 2024.02.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
A Magyar Végrehajtói Kar elnöke a „gazdáját” emlegette, aki jóval befolyásosabb, mint Völner Pál
Privatkopo.info 2021. 12. 18. 5:59:00

Többször megemlíti a „gazdáját” Schadl György, a Magyar Végrehajtói Kar elnöke abban a lehallgatási anyagban, amelynek néhány részletéről a hvg.hu értesült. A Nemzeti Védelmi Szolgálatot (NVSZ) egy korrupt NAV-tisztviselő lehallgatása vezette el Schadl-hoz, majd rajta keresztül Völner Pálhoz, akivel szoros kapcsolatban állt.A lehallgatási anyagban a végrehajtói kar elnöke „gazdámnak” nevezett egy titokzatos személyt, akivel többször találkozott külföldön. Az nem derült ki, hogy ki lehet az illető, az azonban a lap szerint bizonyos, hogy nem Völner Pál, pedig a lemondott igazságügyi államtitkárral rendszeresen és sokat beszélt telefonon.

A dokumentum szerint egy korrupt adóhatósági középvezető telefonját kezdte lehallgatni az NVSZ még áprilisban, aki kenőpénz fejében simított el költségvetési csalási ügyeket. Rajta keresztül sikerült eljutni Schadl Györgyhöz, akinek a lehallgatásával Völner Pál is képbe került.

Az NVSZ belső működését ismerő forrásai kételkednek abban, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek ne lett volna tudomása Völner Pál érintettségéről, már csak azért is, mert az Igazságügyi Minisztérium eleve nemzetbiztonsági védelem alatt áll, így egy ilyen ügyben elvileg megkerülhetetlen szereplő kellene legyen a belügyi tárcavezető. Azt se tartják valószínűnek a források, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter ősszel ne tudott volna Völner Pál ügyéről. Erre utalhat az is, hogy október elsejétől már nem Völner, hanem a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága ügyel az önálló bírósági végrehajtói kar működésére.

                     Ki lehet a titokzatos „gazda”? Ki fog derülni...

Mindenesetre úgy tudni, Schadl György „gazdája” egy olyan, Völner Pálnál jóval befolyásosabb, fajsúlyosabb kormányzati politikus lehet, akiről úgy hírlik, nem túl jó a viszonya Pintér Sándor belügyminiszterrel. (A politikai élet szereplői közül többen Rogán Antalra tippelnek, aki a közel 900 millió forint korrupciós pénzt beszedett Schadl „gazdája” lehet.)

Völner Pált gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség, miután házkutatást tartottak nála. A mentelmi jogától megfosztott korábbi államtitkár vallomást tett, és továbbra is tagadta a terhére rótt bűncselekményeket. Kényszerintézkedést nem rendeltek el, így Völner Pál szabadlábon védekezhet. Ami meglehetősen furcsa annak ismeretében, hogy a férfi hivatalos személyként, üzletszerűen és folytatólagosan követhetett el korrupciós bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúja szerint, és a nyomozás még az elején tart.

Lehet, hogy attól tartanak, Völner összeroppanna a letartóztatásban és „énekelni” kezdene, beterhelve nálánál nagyobb „halakat”?

További friss információk
Hűtlen kezeléssel és közokirat-hamisítással vádolják Kozármisleny polgármesterét
Költségvetési csalással vádolták meg a korábban már elítélt, egykori újszentiváni polgármestert
Felfüggesztett börtönbüntetést kértek Törökbálint fideszes polgármesterére - de azért jövőre indulni akar a városvezetői tisztségért
NAV-nyomozás indulhat a CÖF „háborúpártiak” kampánya miatt
Pénzmosás miatt is nyomoznak a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom finanszírozása ügyében
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat