Ma: 2021.10.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Újabb gyanúsítottjai vannak a vesztegetési ügynek, amelyben a fideszes Boldog István is gyanúsított
Privatkopo.hu 2020. 11. 22. 7:07:00

Már 11 gyanúsítottja van annak a hivatali vesztegetési ügynek, amelynek Boldog István fideszes képviselő és jobbkeze, Fehér Petra törökszentmiklósi önkormányzati képviselő is gyanúsítottak. A gyanúsítottak közül négyen töltöttek be valamilyen választott tisztséget. Amint arról korábban a Privatkopo.hu is beszámolt, a Központi Nyomozó Főügyészség azért nyomoz, mert felmerült a gyanú, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője, Boldog István Jász-Nagykun-Szolnok megyei választókörzetében jogellenesen befolyásolták az uniós Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) pályázatait, a nyertesektől pedig visszakérték az elnyert pénz egy részét. Ebben az ügyben 2019 decemberében letartóztatták Fehér Petrát, aki Boldog István korábbi jobbkezeként ismert, és  akinek a neve a Fidesz-KDNP országos listáján is szerepelt 2018-ban, korábban pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt. 

Idén májusban pedig Boldog Istvánt is gyanúsítottként hallgatták ki a vesztegetési ügyben. 

Fehér Petra egyébként csak most, november 18-án mondott le önkormányzati képviselői mandátumáról, néhány nappal azelőtt, hogy az megszűnt volna. Fehér ugyanis tavaly november óta nem jelent meg egyetlen képviselő-testület ülésen sem, így az önkormányzati törvény értelmében a megbízatása megszűnt volna. Tavaly december után egy ideig volt indoka, hogy miért nem járt az ülésekre, hiszen letartóztatásban volt. Nyár óta viszont már nem áll bűnügyi felügyelet alatt, viszont azóta sem jelent meg a testületben. 

További friss információk
Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba
A NAV nyomozói rajtaütöttek a badacsonytomaji fideszes pénzszivattyún
A fideszes Simonka Györgyöt újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki
Gyermekpornográfia miatt emelt vádat az ügyészség Fohsz Tivadar egykori fideszes politikus ellen
Továbbra is fegyházba küldené az ügyészség a Jobbik volt politikusát, Kovács Bélát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat