Ma: 2021.10.16.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Pénzt ajánlott az országgyűlési képviselőjelölt visszalépéséért
Privatkopo.hu 2020. 09. 10. 11:53:00

A választás rendje elleni bűntett miatt indult bűnügyben a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú átiratában indítványozta, hogy a Szegedi Ítélőtábla állapítsa meg az első fokon felmentett vádlott bűnösségét.A Központi Nyomozó Főügyészség emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a 2018-as országgyűlési képviselő választás kampány időszakában, Bács-Kiskun megyében képviselőjelöltként a visszalépése érdekében anyagi juttatásért - a kampányköltségeinek kifizetését kilátásba helyezve - egy másik párt színeiben induló képviselőjelölt-társát akarta befolyásolni. A képviselőjelölt az ajánlattól elzárkózott.

Az ügyben első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék a vádlottat felmentette, mert úgy ítélte meg, hogy a bűncselekmény csak akkor állapítható meg, ha a befolyásolási magatartást a szavazó irányában fejtik ki, a képviselőjelölt tekintetében az nem valósít meg bűncselekményt.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség jelentett be fellebbezést a vádlott bűnösségének megállapítása és vele szemben pénzbüntetés kiszabása érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtáblához címzett átiratában a fellebbezést fenntartotta. Az ügyészségi álláspont szerint ugyanis a választás rendje elleni bűntettet követ el az is, aki anyagi juttatással a választáson induló képviselőjelöltet törekszik befolyásolni annak visszalépése érdekében.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

További friss információk
Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba
A NAV nyomozói rajtaütöttek a badacsonytomaji fideszes pénzszivattyún
A fideszes Simonka Györgyöt újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki
Gyermekpornográfia miatt emelt vádat az ügyészség Fohsz Tivadar egykori fideszes politikus ellen
Továbbra is fegyházba küldené az ügyészség a Jobbik volt politikusát, Kovács Bélát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat