Ma: 2022.05.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Vagyonából kiforgatott volt fideszes oligarcha: „ha sikeres vállalkozást megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel, erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek részvételével el is veszik”
Privatkopo.info 2021. 11. 13. 7:58:00

„Nekem már minden mindegy” - ezzel indokolta Vitézy Tamás ismert jobboldali nagyvállalkozó, miért vállalta a személyiségi jogok megsértésének kockázatát is saját egzisztenciális tönkretételének bemutatásakor. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) nyugalmazott támogatója (akit korábban több lap is egyértelműen NER-oligarchaként azonosított) Facebook-bejegyzésében nem kevesebbet állított, mint hogy a jelen gazdasági bűnözését „igazságszolgák” és nyomozók is támogatják.Vitézy Tamás (balról) és Orbán Viktor miniszterelnök - amikor még minden szép és jó volt

Már említettem, hogy bevett bűnözői gyakorlat, hogy ha bármilyen sikeres vállalkozást, vagyont irigykedve megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel, erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek bűnözői részvételével el is veszik! Jogorvoslatnak majd, mint látszik, sok helye nincs!” - írta Vitézy.

Az igazságszolgáltatás egyes szereplőit néven nevező Vitézy szerint „minden résztvevőt busásan megfizet ez a maffia”.

A korábban tulajdonában lévő horvátországi turisztikai vállalkozás szállodákkal, kikötőkkel, kempinggel és egyéb építési területekkel összesen félmillió négyzetméter tengerparti területet jelentett. A 112 000 négyzetméter szálloda és jachtkikötő koncesszióját is tartalmazó vállalkozás értékét jelzi, hogy Vitézy a tíz leggazdagabb horvát listájára is felkerült.

A kisemmizés a tíz leggazdagabb magyar közé sorolt ingatlanos vállalkozó egyik cégének megjelenésével kezdődött, amely a hitelek átfinanszírozójaként és befektetőtársként pozicionálta magát. „Ez a partnercég vállalt kötelezettségeit a Mészáros Lőrinc tulajdonolta Takarékbank Zrt. pénzéből teljesítette, és hitelminősítés és tudtunk nélkül elzálogosított minden portfólióelemünket, sőt családunk egyéb vagyontárgyait is. E partner birtokon belül kerülve vagyonelemekről kezdett intézkedni úgy, hogy a döntési jogkörrel rendelkező alkalmazottakat lefizette” - fogalmazott a vállalkozó.

Vitézy javainak visszaszerzésére meg is nevezte azokat a bírókat és a felszámolót, aki - feltételezése szerint - közreműködésével segítette az őt kisemmiző zrt. tevékenységét.

„Miután tavaly október 8-án hamis nyomozati iratok kiszivárogtatása miatt bejelentést tettem ismeretlen ügyészekkel szemben, november 4-én kilenc ügyész és két rendőr hajnalban házkutatást tartott a lakásunkon „hivatali iratokat” keresve, és engem koncepciós, koholt vádakkal gyanúsítva 72 órára bűnügyi őrizetbe vettek. Kérem, ne tessék nevetni, a vád az volt, hogy a Széchenyi Banktól a tulajdonomban álló igen nagy értékű cég úgy vett fel ötszázmillió forint forgóeszközhitelt, hogy a szándékunk az volt, hogy azt nem fogjuk visszafizetni. Nem zavarta az ügyészséget, hogy a visszafizetés sokkal korábban megtörtént, és a bank felszámolója nyilatkozott többször is írásban, hogy a bank felé tartozásunk nincs” - állította a meghurcolt üzletember.

Azt különösen is sérelmezi, hogy feljelentésének tartalmi vizsgálata ugyanoda, a Központi Nyomozó Főügyészséghez került, ahol az ő meggyanúsítását is elrendelték. Ezzel ugyanis lehetővé vált, hogy amíg a vele szemben indított nyomozás le nem zárul, az ő feljelentésében foglaltakat ne vizsgálják, ez idő alatt pedig teljessé válhat gazdasági kisemmizése.

Ez a jelenlegi helyzet és általában az igazságszolgáltatással összedolgozó üzleti maffia módszere” - szögezte le posztjában.

Vitézy Tamás ezután teljes névvel és tisztség szerint is megnevezett egy felszámolót, egy felszámoló ügyvédet, egy vezető beosztású korábbi munkatársát, két bírót és négy ügyészt, akik - álláspontja szerint - közreműködtek a vele szemben elkövetett bűncselekményekben.

„Hét büntetőfeljelentésemben érintett személyeket csak felsorolásszerűen közlöm, hogy jobban láthatóvá tegyem az érdekek alapján együttműködő szereplőket:

• B. F. Zrt. (J. Dániel ingatlanos nagyvállalkozó érdekkörébe tartozó cég) és közreműködőik

• K. Dávid, működő felszámoló és ügyvéd

• T. Csaba, felszámoló

• V. Hermin, bíró

• R. Edit, bíró

• K. László, volt ügyvezetőm

• F. Pál, főügyészhelyettes (hamis tanúzás és okirat-hamisítás)

• V. Tibor, Legfőbb Ügyészségi ügyész

• U. András, Nyomozó Ügyészség, vezetőhelyettes ügyész

• T. Mónika, nyomozó ügyész”

Mostantól Vitézy Tamás is azok táborát növeli, akiket a sajátjai faltak fel, csináltak ki. Eszközökben nem válogatva, hatósági támogatással.

További friss információk
Felfüggesztett börtönre ítélték Álmosd volt polgármesterét, aki önkormányzati pénzből vett magának bojlert és háztartási gépeket
Vesztegetés bűntette gyanúja miatt őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát
A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt
Polgármester, önkormányzati alkalmazott és egy építőipari cég vezetőjének letartóztatását indítványozta az ügyészség
Hack Péter: az ügyészség hibát követ el a Völner-ügyben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat