Ma: 2022.10.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
A Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés gyanúja miatt kezdeményezi Völner Pál államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését
Privatkopo.info 2021. 12. 07. 10:04:00

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél dr. Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.Dr. Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára (dr. Varga Judit miniszter jobbkeze), aki 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy dr. Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forint korrupciós pénzt kapott.

Dr. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként - felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve - vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, dr. Schadl György kérésének megfelelően.

Dr. Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta dr. Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A büntetőeljárás dr. Völner Pál országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van, közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes.

Jelenleg hat gyanúsított - köztük a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, dr. Schadl György - letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

Privatkopo.info:  Az Országház folyosóin terjedő szóbeszéd szerint a következő néhány hónapban több fideszes politikus követheti dr. Völner Pált. Azt hallani, Orbán Viktor további „kisebb halak” beáldozására készül annak érdekében, hogy megmutassa: a kormánypárti személyekre is vonatkoznak a törvények, nincs kettős mérce. Reszkethetnek a „narancsligetben” azok a személyek, akik eddig azt hitték, a fideszes párttagkönyv mindentől megvédi őket. Nem biztos, hogy így lesz.

További friss információk
Felfüggesztett börtönre ítélték Álmosd volt polgármesterét, aki önkormányzati pénzből vett magának bojlert és háztartási gépeket
Vesztegetés bűntette gyanúja miatt őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát
A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt
Polgármester, önkormányzati alkalmazott és egy építőipari cég vezetőjének letartóztatását indítványozta az ügyészség
Hack Péter: az ügyészség hibát követ el a Völner-ügyben
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat