Ma: 2021.12.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Egy vádlott azt állítja, hogy a Fradi Security emberei életveszélyes fenyegetéssel, zsarolással és veréssel kényszerítették vallomásra
Privatkopo.hu 2021. 12. 16. 9:16:00

A Fővárosi Főügyészség befolyással üzérkedéssel vádolja azokat a vállalkozókat, akik többször találkoztak Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató, -alelnök és FTC-elnök titkárával, Kindlovits Mátéval a Fidesz Lendvay utcai székházában és az Fradi-stadion egy irodájában. Hadházy Ákos szerint krimibe illő, hogy az egyik vádlottat állítása szerint életveszélyes fenyegetéssel, zsarolással és veréssel kényszerítették vallomásra a Fradi biztonsági emberei.Több egyeztetést tartottak a Fidesz Lendvay utcai székházában és az FTC központjában milliárdos nagyságrendű gazdasági ügyletekről öt különböző vállalkozóval még 2014-ben és 2015-ben, akik azt azt remélték, hogy ha komolyabb összeggel támogatják a Ferencvárost, számukra kedvező döntést hoznak felső szinteken - lényegében ezt állítja a Fővárosi Főügyészség, amely befolyással üzérkedéssel vádolja a vállalkozókat. Hadházy Ákos független képviselő közölt dokumentumokat az ügyről.

A politikus a Klubrádiónak azt mondta, hogy a fideszes ügyészség borzasztóan lassan és felületesen dolgozik, amikor  egy bűnügyben fideszes politikushoz vezetnek a szálak. Ez éles ellentétben áll azzal, hogy Budai Gyula fideszes politikus feljelentése nyomán már házkutatást is tartottak a budapesti Városháza-ügyben.

Hadházy ismertette a vádirat általa nyilvánosságra hozott részleteit is. Az ellenzéki politikus azt mondta - ahogy arról Facebook-posztján is írt -, a dokumentum szerint Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató és FTC-elnök titkára, Kindlovits Máté legalább ötször fogadott vállalkozókat a Fidesz Lendvay utcai székházában és a Fradi-stadion egy irodájában. Például volt olyan vállalkozó, aki arra számított, Kubatovon keresztül sikerül úgymond elintézni, hogy a Nemzeti Bank feloldja zárolt számláját, mások pedig megrendeléseket reméltek, például elnyerhetik szennyezett ipari területek rekultivációs feladatait vagy megrendelést kaphatnak elektronikus villanyóraleolvasó rendszerükre. A vádirat szerint a vállalkozók cserébe a Fradit gondolták anyagilag támogatni.

Különösen azt tartja gyanúsnak Hadházy, hogy Kindlovits a találkozók után több mint egy évvel tett feljelentést. „Érdekesen lassú gondolkodásra vall, ha csak egy év után jut eszébe, hogy itt valami törvénytelen dolog történt” - fogalmazta meg kételyeit a politikus.

Hadházy információi arról szólnak, hogy a vállalkozók olyan megrendelésekre kaptak ígéreteket, amelyeket végül nem ők, hanem később mások, és sokkal drágábban nyertek meg. Kindlovits feljelentése szerinte azt követően következett, hogy a vállalkozók reklamálni kezdtek, amiért - a korábbi ígéretekkel ellentétben - helyettük mások nyerték a közbeszerzéseket, akár háromszoros árral.

A vád fő bizonyítéka a Kubatov egyik biztonsági embere, egy volt rendőr, Baranyai Imre (beceneve: Agyas, Agyi) és ütőemberei által levezényelt „belső vizsgálatról” készült hangfelvétel, amelyen a közvetítők „bevallották”, hogy ők kötötték össze Kindlovitsot az üzletemberekkel. Az egyik megvádolt közvetítő erről azt vallotta a Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI), hogy ezt a „vallomást” veréssel, életveszélyes fenyegetéssel, zsarolással kényszerítették ki. Szerinte a cél az volt, hogy Kindlovitsot tisztára mossák. A „belső vizsgálaton” jelen volt a korábban emberölésért elítélt Szabó „Szőke” Ferenc, Kubatov Gábor akkori kedvenc verőembere is.

Az ügyészség ezt nem vette figyelembe, mondván, hogy a nyomozó, aki az ügyet vizsgálta, már leszerelt és e-mail fiókját archiválás nélkül törölték,  így további vizsgálat nem lehetséges - magyarázta Hadházy.

A vádlott szembesítést kért, amelyet az ügyészség arra hivatkozva utasított el, hogy járvány van.

További friss információk
Egy vádlott azt állítja, hogy a Fradi Security emberei életveszélyes fenyegetéssel, zsarolással és veréssel kényszerítették vallomásra
A Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés gyanúja miatt kezdeményezi Völner Pál államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését
Politológus: „a magyar elit kriminalitás határán mozgó rétege megengedhetetlenül szoros kapcsolatot ápol a rendőrséggel”
Vagyonából kiforgatott volt fideszes oligarcha: „ha sikeres vállalkozást megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel, erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek részvételével el is veszik”
Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat