Ma: 2024.06.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Költségvetési csalással vádolták meg a korábban már elítélt, egykori újszentiváni polgármestert
Privátkopó 2023. 11. 07. 13:10:00

Vádat emeltek Putnik Lázár, korábbi újszentiváni polgármester ellen. Az ügyészség szerint Putnik négy társával egy munkásszálló építése során több mint 200 millió forint kárt okozott az állami költségvetésnek.A vádlottakat bűnszövetségben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és pénzmosás bűntett elkövetésével vádolják.

A vád szerint Újszentiván 2017 júliusában 222 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, hogy megépítsen és fenntartson egy 80 férőhelyes munkásszállást.

Putnikék már a pályázat benyújtásakor tudták, hogy a beruházás jóval alacsonyabb áron kivitelezhető, ezért egy olyan céggel nyerették meg a közbeszerzést, amelyet a polgármester irányított. A vállalkozás feladata a több mint 100 millió forinttal túlárazott számlák kiállítása volt.

Az így megszerzett pénz egy részéből Putnik cége vadászházat vásárolt, más része pedig az érdekeltségébe tartozó helyi szövetkezethez került.

Az újszentiváni képviselő-testület tavaly februárban oszlatta fel magát, miután a települést 2006 óta vezető Putnikot őrizetbe vették.

A politikust egyébként voksturizmus miatt korábban jogerősen elítélte a bíróság. Putnik fiktív betelepítéssel hizlalta fel Újszentiván népességét, hogy az önkormányzatnak ne kelljen társulásban működnie. Putnik pénzbírságot kapott, majd 2019-ben újraindult a polgármesteri székért, amelyet meg is őrzött.

További friss információk
Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a Fidesz tiszabői jelöltjét
Gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség a szocialista Molnár Zsoltot
Felfüggesztették az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogát
Kormánytisztviselők kenőpénzért cserébe európai uniós támogatások elnyerésében működtek közre
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Baja Ferenc volt minisztert
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat