Ma: 2024.06.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Drogszállítmányt kapcsolt le a NAV és az NNI
Privátkopó 2024. 05. 02. 9:10:00

Közel 20 kg. marihuána lapult egy Madridban feladott és Budapestre érkezett küldeményben. A címzettet a nyomozók elfogták, és további kétbőröndnyi drogot találtak nála. B. Gábornak így már közel fél mázsa kábítószerrel kell elszámolnia. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatósága április 24-én jelezte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának (KR NNI), hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy Spanyolországból érkezett földi szállítmányt ellenőriztek, aminek során drogot találtak. A küldemény három csomagjának mindegyike zöld növényi törmeléket rejtett. Az össztömege pedig közel 20 kilogrammot nyomott. Az igazságügyi vegyész szakértő előzetes véleménye szerint az anyag marihuána.

Így az NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói azonnal akcióba is lendültek, hogy minél hamarabb kiderítsék és elfogják a küldemény címzettjét. A gyors reagálás meg is hozta az eredményt, néhány óra elteltével már kattant is a bilincs egy 26 éves budapesti férfi kezén. B. Gábor autójában a rendőrök találtak további két bőröndöt, amikben összesen - 25 vákuumcsomagban - több mint 30 kg. marihuána lapult.   

Amikor a férfi lakását a nyomozók átkutatták, ott további kábítószereket, illetve mérlegeket, mobiltelefonokat és SIM-kártyákat találtak, de még kriptovalutákkal kapcsolatos iratokat és eszközöket is. Ezeket a reptéren és az autóban talált mintegy fél mázsa droggal együtt szintén lefoglalták.

A budapesti férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit időközben a bíróság el is rendelt.

Az NNI kábítószer bűnözés elleni nyomozói tovább folytatják a nyomozást annak érdekében, hogy kiderítsék, a szállítmány kitől érkezett, illetve B. Gábor a drogot kinek akarta eladni.   

További friss információk
5 évig bujkált az elítélt kábítószer-kereskedő
Két drogdílerrel kevesebb
BRFK: 75 elfogás
Futószalagon lopott a cigánynő, alkalmi szexpartnerét is kifosztotta
Rendőrkézen a szökött fogoly
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat