Ma: 2024.07.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Kokainterjesztő banda tagjait vágták rácsok mögé a Pest megyei nyomozók
Privátkopó 2023. 05. 11. 10:02:00

Nem újdonság, ha a Pest vármegyei felderítők beleállnak egy információba, annak előbb-utóbb földre fektetés és jövedelmező üzletek felszámolása a vége. Nem volt ez másként 2023. május 6-án sem, amikor egy, a nemzetközi társzervekkel egyeztetett, gyümölcsöző információcserével is megspékelt nyomozásukkal hozták helyzetbe magukat. Megérte az előkészítő munka, az egységek összehangolása, az akció részleteinek kidolgozása, a több száz kilométer autózás.Mindenki felvette pozícióját 2023. május 6-án délután, az M1 autópálya egyik Győr-Moson-Sopron vármegyei pihenőhelyén és környékén. Az egyik pillanatban még békésen kávézgató célszemélyeket néhány másodperccel később már egy hegyomlásnyi rendőr vitte padlóra. A három férfi, a 21 éves D. Norbert, a 35 éves O. József, valamint a 44 éves S. László aztán bilincselve, civil-, és egyenruhások gyűrűjében várakozott, a bűnügyi technikusok és a szolgálati kutya színre lépésével pedig megkezdődött autóik átkutatása.

A vidéki ütéssel egy időben egy fővárosi helyszínen is hasonló forgatókönyv alapján ismerkedtek meg a rendőrök a 31 éves N. Istvánnal. Autójának csomagtartójában megtalálták azt a bőröndöt, amely a papucs és a melegítőfelső mellett fekete, tégla alakú csomagokat is rejtett. A gondos, piros paprikával bélelt csomagolással kétféle anyagot lepleztek. Két minibála kokaint, öt marihuánát tartalmazott a helyszíni vizsgálat szerint. A fehér anyag több mint 2 kilogrammot, a zöld törmelék több mint 1 kg-ot nyomott.

Az intézkedések nem értek azonban véget, öt további emberért is elindultak fővárosi, illetve Pest vármegyei helyszínekre. A Terrorelhárítási Központ közreműködésül kért munkatársaira rá is sötétedett, mire egy kerepesi címre értek. A speciálisan képzett műveleti egységek bevonását az indokolta, hogy az ott lakó E-C. Bernard vonatkozásában felmerült, fegyvert birtokol. Az ő és a többi célszemély elfogása gyorsan és hibamentesen történt.

A Pest vármegyei felderítők a vagyon-visszaszerzést szem előtt tartva 1 millió forintot, arany ékszereket, valamint két nagyértékű autót is lefoglaltak. Hasonló sorsa jutottak azok a kábítószerfogyasztást, kereskedést alátámasztó eszközök is (tömött pakettek, tabletták, fehér poros edények, kanalak, mérlegek, mobiltelefonok), amelyeket a kutatások alkalmával találtak.

A csapat tagjai, O. József, D. Norbert, E-C. Bernard, E-C. Dominik, A. Dávid, S. László, valamint N. István jó ideje működtették országokon és határokon átnyúló drogcsempész üzletüket. Volt, aki kiépítette, irányította, karmesterként vezényelte a rendszert, volt, aki futárként utazta át az országokat „téglákkal” a csomagtartóban. Egy-egy kanyarért - a drog mennyiségétől függően - akár milliós fizetség is járt a szállítónak, a megbízók körönként akár 10 millió forintos hasznot hajtottak. Fő profiljuk a kokain volt, amelyet marihuánával egészítettek ki. A feketézők aztán Budapesten és a szomszédos vármegyékben adták tovább  a cuccot vevőkörüknek.

A most megakasztott kokainszállítmányból megközelítőleg 5 ezer adagot lehetett volna higítva tovább adni, kb. 125 milliós bevételt elkönyvelve.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályán az azóta letartóztatott O. József, S. László, N. István, D. Norbert, valamint a bűnügyi felügyelet alá helyezett A. Dávid ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, E-C. Dominik, E-C. Bernard, R. Anna, valamint S-L. Szilvia ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

További friss információk
Hat drogdílert fogtak el
Két hét alatt közel 40 körözött személyt fogtak el a BRFK Célkörözési Osztályának munkatársai
Több száz fotót osztott meg meztelen gyermekekről
Siklóson bujkált a német fegyveres rabló
Évek óta a Nemzeti Nyomozó Iroda célkeresztjében a 26 éves kábítószer-kereskedő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat