Ma: 2024.02.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Kábító küldemények
Privátkopó 2023. 12. 18. 9:08:00

Postán küldött vásárlóinak dizájnerdrogokat egy férfi. Azt hitte, így nem bukhat le, tévedésére akkor ébredt rá, amikor a BRFK kábítószer-ellenes nyomozói megbilincselték. Kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását.A Magyar Posta jelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, hogy valaki 2023 februárja óta különböző fővárosi postákról rendszeresen ad fel vidéki címekre gyanús küldeményeket. A szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a csomagok néhány gramm új pszichoaktív anyagot vagy más, hasonló kábító hatású szert tartalmaztak.

A küldemények feladójához mindössze egy bankszámlaszám volt köthető, a BRFK Kábítószerbűnözés Elleni Osztálya ez alapján kezdte meg a nyomozást. Megállapították, hogy a díler egy - álnéven bérelt - V. kerületi lakást használ az illegális szerek tárolására, adagolására és csomagolására. A büntetőeljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a fővárosi nyomozók 2023. december 11-én, egy Budapest XI. kerületi posta előtt fogták el, ahol éppen 26 csomagot adott fel.

A droggyanús küldeményeket lefoglalták, tartalmukat szakértők vizsgálják. A férfihoz köthető három belvárosi lakást a rendőrök átkutatták, és további kábítószergyanús anyagokat, a porciózáshoz használt, valamint számítástechnikai eszközöket foglaltak le.

A 48 éves B. Csabát a BRFK kábítószer-ellenes nyomozói új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A díler többnyire álneveket használó vidéki vásárlóinak azonosítása érdekében a nyomozást az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálja. Eddig nyolc fogyasztót azonosítottak, akikkel szemben az illetékes vármegyei rendőr-főkapitányságok folytatják az eljárást.?

További friss információk
Bűnügyi őrizetben az őrjöngő
Több mint 8 kilogramm kábítószert foglaltak le a csornai rendőrök
300 millió forintos drogfogás
Felszámolták a családi drogvállalkozást
Időskorút vertek meg és raboltak ki Kiskunhalason
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat