Ma: 2021.10.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Kábítószert termesztett a kutató botanikus és az aranykalászos mezőgazdász
Privatkopo.info 2021. 10. 06. 6:42:00

A szentendrei vizsgálók befejezték annak a kutató botanikusnak és aranykalászos mezőgazdász társának az ügyét, akik a gyanú szerint egy rácalmási birtokon termesztettek - fogyasztási és eladási célzattal - kábítószert.A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai 2019. február 19-én leptek el egy helyi ingatlant, ahol információjuk szerint kábítószer található. Az információ jónak bizonyult, kutatás közben bruttó 2407 gramm kábítószergyanús növényi származékot, digitális mérleget, valamint több mint 1 millió forintot találtak. A 36 éves, kutató botanikus végzettségű férfit a rendőrök elfogták.

Az üggyel összefüggésben a nyomozók látókörébe került egy 59 éves, aranykalászos mezőgazdász, a kutatást kiterjesztették a férfi rácalmási házára, ahol 36 tő kifejlett, 15 levágott, szárított cannabist, 9 tő csemetét, valamit a termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le.

A vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt növényi származékok kábítószernek minősülnek, a két helyszínen lefoglalt anyagok THC tartalma összességében 457 gramm.

Az 59 éves mezőgazdász a terhére rótt bűncselekményt tagadta, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, állítása szerint nem volt tudomása arról, hogy saját ingatlanján kábítószertermesztés folyik. 36 éves, botanikus társa részletesen vallott, mindent beismert. Elmondta, hogy előzetesen leosztották a termesztésben betöltött szerepeket, ő vitte növénytanban jártasságát, partnere biztosította a helyszínt. A magokat külföldről hozták társa kocsijával.

Ügyfeleik a fekete piaci árnál jóval kedvezményesebben juthattak hozzá adagjukhoz, az átlagosan 2-2,5 ezer helyett 1400 forintért vásárolhatták tőlük grammját. A botanikus férfi az olcsóságra adott magyarázata szerint: „Én úgy gondoltam, hogy legyen jó mindenkinek, meg annak is, aki megveszi”.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két férfivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek átadta.

További friss információk
Négy nőt és három férfit gyanúsítanak kábítószer-kereskedelemmel a debreceni nyomozók
Üzletszerű kerítés miatt kapcsoltak le egy biatorbágyi párt az NNI nyomozói
Kábítószert termesztett a kutató botanikus és az aranykalászos mezőgazdász
Hoteltulajdonos és taxis segítette a pécsi „madamot”
Álrendőr károsított meg egy külföldi házaspárt Budapesten
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat