Ma: 2024.04.03. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
A marihuána szüreten már az NNI nyomozói is ott voltak
Privátkopó 2024. 02. 26. 8:16:00

Száz rendőr egyszerre csapott le hat Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei helyszínen egy kábítószerkereskedő bűnbanda tagjaira. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) több mint 200 tő marihuánanövényt és további mintegy 5 kg., már leszüretelt marihuánát foglalt le. Az öt gyanúsítottat a bíróság letartóztatta.A KR NNI Bűnügyi Szolgálat Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya évek óta nagy figyelmet fordít az illetékességi területén kábítószerrel kereskedő szervezett bűnözői csoportok felszámolására. Több sikeres akciót hajtottak már végre. Volt, hogy országos drograzzia részeként ütöttek rajta illegális szerekkel kereskedő bűnbandán, míg a mostani akciót megelőzően tavaly ősszel egy, a szalonjában dílerkedő kisújszállási fodrászra csaptak le.

A kábítószer terjesztés visszaszorítása érdekében végzett felderítő munkájuknak köszönhetően év elejére újabb bűnözői csoport került látókörükbe. Kiderült, hogy Jász-Nagykun-Szolnok területén egy csapat tavaly tavasz óta rendszeresen árusít olyan kábítószert, amit maguk állítanak elő. A gyanú szerint a szervezet konspiráltan, jól szervezetten, a feladatokat egymás közt megosztva végezte az illegális termesztést és terjesztést. Az előállításért, illetve a beszerzésért is más-más felelt, ugyanúgy, ahogy a tárolásért és az értékesítésért is. Az árut volt, hogy közvetlen vevőknek értékesítették, de akadtak viszonteladóik is. Az egymás közötti egyeztetések, beszélgetések titkosan zajlottak.

Miután a KR NNI debreceni nyomozói azonosították a szervezet öt tagját, elfogásukra összehangolt, nagyszabású akciót szerveztek. Február 20-án, hajnalban, egy Szolnok határában lévő parkolóból a helyszíni eligazítást követően közel száz rendőr egyszerre indult útnak. Az NNI debreceni egysége mellett a szegedi és a miskolci osztály nyomozói is részt vettek a végrehajtásban, ahogy a KR Regionális Bevetési Igazgatóság debreceni, miskolci és nyírbátori osztályának munkatársai is. Az elfogásokban segítségükre volt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTO egysége és több nyomozója is.

Az úti cél Szolnok, Rákóczifalva és Zagyvarékas volt. Ezeken a településeken fogták el az öt gyanúsítottat: egy 49, egy 41, egy 37, egy 34 és egy 30 éves férfit. A hozzájuk tartozó ingatlanokban kutatást tartottak. Ennek során felszámoltak két marihuánaültetvényt. Összesen 232 tő cannabis sativa került elő. Ezek között voltak palánták, illetve virágzás előtti és virágzási állapotban lévők is. Így a folyamatos értékesítés biztosított volt. A termesztés speciális sátrakban zajlott, amik nagyteljesítményű izzókkal ellátott, hőtükrös lámpákkal voltak felszerelve, hogy az optimális fényviszonyt és a hőmérsékletet biztosítsák. Szellőztető és párásító rendszert is kiépítettek a növények kedvező fejlődése érdekében.

A még cserépben lévő növényeken túl a nyomozók értékesítésre szánt virágzatot is találtak egy hűtőben. Ezek papírtasakokba voltak már becsomagolva. Emellett más helyszíneken még közel 5 kg. marihuánát és mintegy 300 gramm amfetamint is lefoglaltak a rendőrök, ahogy a kábítószerek tárolásához, porciózásához és csomagolásához használatos tárgyakat és különböző informatikai eszközöket is.

Bár a lefoglalt növényeket és anyagmaradványokat még szakértők vizsgálják, az elsődleges becslések szerint a megtalált drog több tízezer adag kábítószernek felel meg, aminek a feketepiaci értéke meghaladja az 50 millió forintot.

Az elfogott öt férfinek kábítószer-kereskedelem miatt kell felelnie. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd ezt követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a Szolnoki Járásbíróság elrendelt.

További friss információk
Nyugdíjas nőt kényszerítettek prostitúcióra Szigetváron
Prostitúcióra bírt rá több fiatal lányt egy miskolci férfi és nő
Temetőben raktározta a kábítószert anya és fia
Gáz-riasztó fegyverrel lövöldözött Tapolcán
Makói kábítószer-kereskedőket és fogyasztókat fogtak el
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat