Ma: 2024.07.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Nőket kényszerítettek prostitúcióra a nyíregyházi cigánycsalád tagjai
Privátkopó 2024. 06. 19. 10:51:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytat egy 33 éves nyíregyházi férfi ellen. A gyanú szerint Á. József két magyar nőt éveken keresztül prostitúciós tevékenységre kényszerített. A sértetteknek - akikkel a gyanúsított érzelmi függőségi viszonyt alakított ki - hazánkban és külföldön is áruba kellett bocsátani magukat.Miután Á. Józsefet a KR NNI nyomozói februárban elfogták, letartóztatása mellett tovább folytatták az ügy felderítését. Így szereztek be olyan bizonyítékokat, amelyek alátámasztották, hogy a nőket szexuális téren kihasználó férfi bizniszében tevékeny szerepet játszott az öccse, ifj. Á. József, valamint édesanyjuk, H. Judit is.

A gyanú szerint az 54 éves nyíregyházi nő évek óta szervezte és segítette az ügy egyik, korábban már azonosított sértettjének prostitúciós tevékenységét. Az érzelmileg labilis fiatal nő bizalmába férkőzve ő volt az, aki meghatározta számára, hogy pontosan hol kell dolgoznia, és folyamatosan munkára ösztönözte. Majd naponta beszámoltatta a keresetéről, amit el is vett tőle, és saját maga, valamint családja mindennapi megélhetésére fordította. Ezen bűnös tevékenységével azt követően sem hagyott fel, miután idősebb fiát letartóztatták.

A nyomozati cselekmények révén kiderült, hogy H. Judit fiatalabb fia 25 éves barátnőjét futtatja külföldön. A gyanú szerint a 20 éves férfi - anyja aktív közreműködésével - folyamatosan kontroll alatt tartotta a lányt. A közös jövőre való hivatkozással sarkallta munkavégzésre, majd az abból származó jövedelmét elvette tőle.   

Ifj. Á. Józseffel kapcsolatban a nyomozók azt is kiderítették, hogy több esetben közreműködött a bátyjának és az édesanyjának dolgozó nők prostitúciós tevékenységéből származó és pénzügyi szolgáltatókon keresztül külföldről hazaküldött pénz felvételében és átadásában, amely a rendelkezésre álló információk alapján mintegy 7 millió forint volt.

A két elkövetőt június 11-én fogták el. A KR NNI emberkereskedelem elleni nyomozói felkérésére H. Juditot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Támogató Alosztály reggel kapta el nyíregyházi otthonában. Míg ezzel párhuzamosan fiára, ifj. Á. Józsefre az M3-as autópályán csaptak le a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály munkatársai a KR rendészeti állományával. A nyomozók kutatást tartottak mindkettőjüknél, majd lefoglaltak mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, továbbá egy, közel félmillió forint értékű, márkás lábbelit, valamint egy nagy értékű karórát, és készpénzt. Míg a vagyonmegtérülés érdekében lefoglalták ifj. Á. József egyik gépkocsiját is. 

Ifj. Á. Józsefet a nyomozó hatóság kitartottság, valamint pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki, jelenleg szabadlábon védekezhet. Míg édesanyját, H. Juditot a nyomozók többszörösen minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsítják. Kihallgatását követően őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

További friss információk
Hat drogdílert fogtak el
Két hét alatt közel 40 körözött személyt fogtak el a BRFK Célkörözési Osztályának munkatársai
Több száz fotót osztott meg meztelen gyermekekről
Siklóson bujkált a német fegyveres rabló
Évek óta a Nemzeti Nyomozó Iroda célkeresztjében a 26 éves kábítószer-kereskedő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat