Ma: 2022.06.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Nem jött be a struccpolitika: 1630 tő kannabisszal bukott meg a kábítószer-termesztő trió
Privatkopo.info 2022. 06. 10. 6:06:00

A Csongrád-Csanád megyei kábítószertermesztő trió azt hitte, jó álca lesz a madárfarm, de számításuk nem jött be. A KR NNI szegedi nyomozói lecsaptak rájuk. Összesen 1630 tő kannabiszt, valamint több mint 8 kiló törmeléket foglaltak le tőlük. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb hazai drogfogása 2022. június 8-án történt meg. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) Szegedi Osztálya a KR bevetési egységeivel közösen hajtotta végre az akciót. Egyszerre hat helyen tartottak kutatásokat Csongrád-Csanád megyében.       

Az akcióra azután került sor, hogy gyanú merült fel arra, egy háromfős társaság kábítószert termeszt, majd azt saját vevői körének értékesíti. A gyanú beigazolódott, a csapat egyik Csongrád-Csanád megyei telepén a rendőrök összesen 1630 kannabisztövet találtak, amelyek között voltak kisebbek és nagyobbak is. A szomszédos tanyájukban a magról nevelés zajlott, illetve a már leszüretelt kannabisz csomagolása, legalábbis a kutatás során megtalált növények és a különböző eszközök erre utaltak. A nyomozók összesen 8837 gramm kannabisztörmeléket foglaltak le. Ugyan a pontos hatóanyagtartalom megállapítása szakértői kérdés, de a gyorstesztek egyértelműen kimutatták a növényekben a kábítószer jelenlétét.

A több mint 8 kilogramm kannabisz feketepiaci értéke hozzávetőlegesen 22 millió forint, míg a több mint 1600 tő leszüretelése után a trió további 80 kilogramm kannabisztörmelékre tehetett volna szert, amivel akár 80-120 millió forintot is kereshettek volna.

A 41 éves M. Zoltán Attila, valamint élettársa, a 34 éves T. Judit és a páros barátja, a szintén 34 éves B. István Norbert egy struccfarmot üzemeltetett, amivel vélelmezhetően álcázni akarták illegális tevékenységüket. A kábítószerültetvény közvetlen a szárnyasok kifutója mellett helyezkedett el. Az állatok azonban nem tudták elfedni a titkos tevékenységet. 

A csapat illegális biznisszel kapcsolatos teljes elvakultságát támasztja alá, hogy a drogkereskedelmet a páros 12 éves kislánya jelenlétében végezték. 

A KR NNI szegedi nyomozói mindhárom kábítószer-termesztőt elfogták, majd mindegyiküket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezik letartóztatásukat. Ezen túl a KR NNI a három gyanúsított tulajdonában lévő hat ingatlan zár alá vételére is soron kívül intézkedett.

További friss információk
Alvó utasokat fosztott ki Budapesten egy román tróger
Nem jött be a struccpolitika: 1630 tő kannabisszal bukott meg a kábítószer-termesztő trió
Autókázni vágyott a 14 éves jómadár - ittas volt
Nyugdíjas bácsit fosztott ki egy szolnoki „navajonki”
70 éves bácsival szexelt a 20 éves lány, vitte a bankkártyáját
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat