Ma: 2024.06.11.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Sikkasztott egy postavezető
Privátkopó 2024. 05. 03. 9:45:00

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította. A vád szerint a nő 2019 nyarától 2022 őszéig a Magyar Posta egyik Heves vármegyei településen lévő hivatalában dolgozott postavezetőként. A vádlott ezen túl más - például kézbesítői - feladatot is ellátott a munkahelyén.

A nő 2022 folyamán 64 készpénz átutalási megbízást késve teljesített. A vádlott átvette a befizetett pénzösszegeket, azonban a befizetett készpénzt nem a befizetés napján könyvelte le. A nő az így rábízott közel 600 000 forintot saját céljaira fordította, azzal kiegészítette keresetét, továbbá tartozásait egyenlítette ki. Ezen túlmenően a postavezető 21 darab - összesen 300 000 forintot meghaladó - készpénz átutalási megbízást nem utalt el, valamint átvett pénzösszegeket nem számolt el hivatalosan.

A nő 2022 nyarán postai kézbesítőként nem kézbesítette a címzett részére az aktuális havi öregségi nyugellátás címén utalt pénzösszeget, hanem azt felvette és saját céljaira fordította. A vádlott a kifizetés igazolása érdekében a nyugellátási utalványt is meghamisította, azt a jogosult helyett aláírta.

A cselekmény elkövetési értéke összesen közel egymillió forint volt, amit a vádlott teljes egészében megtérített.

A nő munkaviszonya 2022 októberében azonnali hatályú munkáltatói felmondással megszűnt.

A járási ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, továbbá szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a nővel szemben.

A vádiratában a Füzesabonyi Járási Ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés és pénzkezeléssel összefüggő foglalkozástól eltiltást kiszabására tett indítványt.

További friss információk
Meghökkentő biztosítási csalások - ezért nem éri meg trükközni!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket a román garázda - letartóztatták
Közös nemzetközi akcióban számolták fel a rendőrök az online csalásokra szakosodott bűnszervezetet
Közel 20 millió forintot csaltak ki internetes társkeresőn
400 millió forinttal csapolták meg a társaságot egy mezőgazdasági gépgyártó cég vezetői
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat