Ma: 2024.06.14.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
A „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre
Privátkopó 2023. 09. 27. 6:13:00

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta az ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben egy férfi ollóval támadta meg áldozatát.A jogerős ítélet szerint a férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen. Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be oda. Egy idősebb lakó felszólította a távozásra, és testével elzárta a lépcsőfeljáró felé vezető utat. A férfi azonban ennek nem tett eleget, dulakodás alakult közöttük ki. Ennek során a támadó megfenyegette, többször megütötte, valamint egy 8 cm. pengehosszúságú ollóval megszúrta a lakót. A családtagok a dulakodás zaját meghallották, a helyszínre siettek, sikoltozni kezdtek, mire a támadó elmenekült.

A bántalmazás következtében az áldozat mellkasát két szúrás érte, amelyek vetületében életfontosságú szervek vannak. Ezek sérülése életveszélyes állapotot eredményezhet, ami időben érkező orvosi segítség nélkül halálhoz vezethet. A sérülések tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, a súlyosabb következmény a szerencsének és a megtámadott eredményes védekezésének volt köszönhető.

A Győri Törvényszék a férfit emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel ilyen jellegű bűncselekmény miatt már 2018 novemberében és 2020 szeptemberében is elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és a védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla 2023. szeptember 26. napján kihirdetett határozatában a főügyészség álláspontjával egyetértve a férfi büntetését helybenhagyta.

További friss információk
Önbíráskodás egy budapesti irodaházban
„Elhúzódó vitás helyzet”: megöltek egy férfit Miskolcon
Elsodorta, majd viperával ütlegelte felesége szeretőjét
Nem kapott cigarettát, felgyújtotta az ismerősét
Letartóztatták az erőszakos román szőnyegárust
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat