Ma: 2024.06.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Gumibottal mellbe ütött és hasba rúgott egy katonanőt a felettese Szolnokon
Privátkopó 2023. 06. 16. 7:14:00

Nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség egy tavaly őszi, szolnoki kiképzés miatt, ahol két katonanő is sérüléseket szenvedett. A honvédségnél ugyanakkor az érintetteket próbálják meg ellehetetleníteni, megpróbáltak nyomást gyakorolni rájuk, hogy álljanak el a jogorvoslattól.A Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopterdandárnál tartottak tavaly október végén úgynevezett tömegkezelési (angol betűszóval: CRC) felkészítést. A tömegkezelést minden esetben védőfelszerelésben hajtják végre a katonák, ennek része a nők számára egy speciális melltartó is.

A Szabad Európa információi szerint a kiképzésen az egyik női katona, egy őrmester szóvá tette feljebbvalójának, egy törzszászlósnak, hogy a melltartó nem megfelelő minőségű, hiányzik belőle egy fontos betét, amely éppen a mellkast érő ütések erejét hivatott tompítani.

A törzszászlós azonban az őrmestert kérte számon, hogy miért kifogásolja a felszerelés minőségét, majd demonstrálandó, hogy a védőfelszerelés mégis megfelelő, a nála lévő gumibottal többször mellbe ütötte beosztottját, ezt követően pedig bakanccsal hasba is rúgta.

Nem ez volt azonban az egyetlen incidens a kiképzés során: egy másik katonanő egyelőre tisztázatlan körülmények között olyan lábsérülést szenvedett, hogy kórházba került és kétszer is meg kellett műteni. 

A két katonalány súlyos sérülést szenvedett a határvédelmi felkészítés során, így a honvédségnek hivatalból feljelentést kellett volna tennie a Központi Nyomozó Főügyészségen. Csakhogy ez nem történt meg, a vizsgálat során meghurcolták, méltatlan helyzetbe hozták őket parancsnokaik.

Szintén Szolnokon történt, hogy egy jogász tiszt szexuális zaklatás miatt tett feljelentést parancsnoka ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség az eljárást meg is indította. A honvédségnél ugyanakkor a sértettet azonnal rendelkezési állományba helyezték, ami azt jelenti, hogy két hónapon belül gyakorlatilag kirúghatják. Erre most csak azért nem kerülhet sor, mert betegállományban van.

Úgy tudni,  sem a jogász tiszt ügyével, sem a két másik lányéval nem akart érdemben foglalkozni a honvédség, ehelyett az aktuális teljesítményértékelésen valamennyiüket lepontozták, és megpróbáltak nyomást gyakorolni rájuk, hogy álljanak el a jogorvoslattól.

És csodálkoznak, miért nem vonzó a fiatalok számára a honvédség…

További friss információk
Ellátatlanul hagyta három gyermekét és a magatehetetlen édesanyját - a főügyészség emberöléssel vádolja
A Pikk-Pakk sztori: egymás után „dobálták el” a kerékpáros futárszolgálatot működtető, adótartozással terhelt cégeket
Szépségversenyeinek részvevőivel tartatta ki magát - fegyházbüntetést kért a főügyészség Répás Lajosra
Így szabadultak meg nyűggé vált cégeiktől a Dunaparti Sportegyesület képviselői
Gyerekektől zsarolt ki pornográf felvételeket egy 50 éves tróger
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat