Ma: 2023.02.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Kubatov kedvenc gyilkosa kitálal
Privatkopo.hu 2018. 03. 19. 15:37:00

Szabó „Szőke” Ferenc hét évig - 2015 nyaráig - dolgozott „szurkolói koordinátorként” a Ferencváros sportklubnál. Kubatov Gábort, az egyesület elnökét, a Fidesz alelnökét és pártigazgatóját közel 30 éve, az 1990-es évek eleje óta ismeri. „Amikor még autószerelőként dolgozott, gyakran a családomnál ebédelt” - jegyezte meg. A férfi, aki emberölés miatt 10 évet töltött börtönben, most azt állítja, hogy 2013 márciusában - korábbi állításával szemben - Kubatov közvetlen köréből bízták meg azzal, hogy az embereivel szorítsák ki a Fidesz-székház területéről a tüntető diákokat. De mesélt más, nem kevésbé érdekes dolgokról is a Privatkopo.hu bűnügyi portálnak. (Helyreigazítás a cikk végén.)Hogyan kerültek a feketeruhások a Fidesz-székházhoz?

2013. március 7. napján zajlott az a demonstráció, amelynek során mintegy tíz órán át foglalta el több tucat diák a Fidesz Lendvay utcai székházát, így tiltakozva a tervezett alaptörvény-módosítás ellen. A lapok már másnap megírták, hogy a tüntetők kiszorításában a Ferencváros biztonsági emberei is részt vettek, közülük név szerint említve Szabó „Szőke” Ferencet. Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója - egyben a Ferencváros elnöke - cáfolta, hogy bármi köze lenne a securitys csapat megjelenéséhez, azt állította, az „erős fiúk” magánemberként mentek a helyszínre. Szabó a saját Facebook-oldalán azt írta: sem Kubatov, sem más nem bízta meg ilyen feladattal. „A Fidesz Magyar Polgári Párt elkötelezett híveként, erkölcsi kötelezettségemnek tartottam, hogy pártomat ebben a nehéz helyzetben is támogassam!” - fogalmazott.

Öt év elteltével már másként tálalja a történteket.

- Dabason voltam egy női kézilabda-mérkőzéssel kapcsolatos pályabejáráson, azt sem tudtam, mi folyik a Lendvay utcában, amikor megcsörrent a mobiltelefonom. Kubatov Gábor közvetlen köréből felhívott egy ember, aki az elnök kérését tolmácsolva azt mondta, hogy azonnal szedjem össze a csapatomat, és menjünk a VI. kerületbe, mert balhé van, megtámadták a Fidesz székházát. Azt az utasítást adta, hogy zárjuk ki - lehetőleg atrocitás nélkül - a tüntetőket - magyarázta a Privatkopo.hu bűnügyi portálnak Szabó „Szőke” Ferenc. - Ötven emberemmel jelentem meg a székháznál. Nem bántalmaztunk senkit, a karjuknál és a feneküknél fogva tettük ki a tüntetőket az utcára. Kubatov éppen mellettem állt, amikor felhívta Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt kérte tőle, hogy engem vonjon vissza az első sorból, hogy a média munkatársai ne tudjanak kamerázni, fotózni. Már késő volt, mert addigra több felvételt készítettek rólam.

A Kassai-ügy

2013. augusztus elején rendezték a labdarúgó NB I második fordulóját. A Ferencváros a Videoton csapatát fogadta a Puskás Ferenc stadionban.

- Egy-másfél héttel a meccs előtt kaptam egy cetlit a kezembe, rajta a meccs játékvezetőjének, Kassai Viktornak a neve, valamint tatabányai lakcíme és telefonszáma. Az utasítás az volt, hogy tegyek úgymond „családlátogatást” Kassainál, és fenyegessem meg, hogy ne fújjon a Fradi ellen - elevenítette fel Szabó, aki arra a kérdésre, hogy kitől érkezett az utasítás, sejtelmesen elmosolyodott és csak annyit közölt: „a legfelsőbb szintről”. A volt szurkolói koordinátor állítása szerint nem tett eleget a megbízásnak, ott helyben visszautasította azt, a feladat elvégzésére felajánlott 50 ezer forint „célprémiumot” sem vette át. - Néhány nap múlva összefutottam a klub egyik vezetőjével, aki nevetve mondta: „látod, Feri, megy ez nélküled is”. Ebből arra következtettem, hogy találtak helyettem valakit, aki „meggyőzhette” Kassait - tette hozzá.

A „meggyőzés” azonban nem sikerülhetett tökéletesen, mert a mérkőzést - 0-2-re - a vendég Videoton csapata nyerte.

A Moniz-ügy

2013. december 1. nappal felmentették a ferencvárosi labdarúgócsapat vezetőedzői munkaköréből a holland Ricardo Monizt. A frissen menesztett sportember azt tervezte, hogy három nappal később a Megyeri úti Szusza Ferenc stadionban megtekinti az Újpest-Ferencváros kupavisszavágót.

Moniz nagyon népszerű volt a Fradi szurkolók körében. A drukkerekből szimpatiát váltott ki, ahogy kiállt Akeem Adams mellett. Amint az köztudott, a trinidadi védő 2013. szeptember 25-én szívinfarktust kapott, október 7-én életmentő műtétet hajtottak végre rajta, amely során a bal lábát amputálni kellett. December 29-én agyvérzést kapott, és kómába esett, másnap pedig elhunyt. Moniz több alkalommal is szóvá tette, hogy a klub elnöke, Kubatov Gábor egyszer sem látogatta meg a kórházban a játékost.

- A klubvezetés mindenáron meg akarta akadályozni, hogy Moniz megjelenjen az Újpest-Fradi kupameccsen, mivel tartottak attól, hogy a szurkolókat Kubatovék ellen hangolja - mondta Szabó. - Két nappal az összecsapás előtt megbíztak, hogy egy társammal menjünk Moniz lakásához, ami a MOM Park mellett volt, és ha kilép az ingatlanból, brutálisan verjük össze, tegyük mozgásképtelenné - a fiatal magyar barátnőjével együtt. 100-100 ezer forint „sikerdíjat” ajánlottak fel, amennyiben a munkát elvégezzük. Másfél napot töltöttünk az autóban, mellettünk a „viperák” előkészítve, de - amint az később kiderült - a holland edző nem tartózkodott otthon, elutazott. Szerencséjére, ugyanis amennyiben nem így tesz, a kórházban végezte volna.

Szabó a megbízó kilétével kapcsolatban annyit mondott: „a legfelsőbb szinten kell keresni a felbujtót”.

Miért éppen most?

Szabó „Szőke” Ferencnek 2015 nyarán távoznia kellett az Üllői útról, mint mondta, amikor visszautasította a Kassai játékvezetővel történő „elbeszélgetést”, elkezdett fogyni körülötte a levegő, már nem úgy tekintettek rá a vezetők, ahogy azt megelőzően.

- Egyszerűen már nem volt szükség rám, kineveltem az utódomat, aki hátba támadott, eldobtak, túlléptek rajtam. Hiába védtem sok ügyben a hátsójukat, a hála ezeknél az embereknél ismeretlen fogalom - magyarázta. - Megírattam az életrajzi könyvemet, amit szerettem volna kiadatni. Az úgynevezett kényes ügyeket, amelyek rossz fényt vethettek volna a Fideszre, Kubatovra, kihagytam belőle. Fiatalkori sztorik, alvilág, börtön, a Fradinál eltöltött évek élményei… 2018 elején kértem Kubatovot, segítsen a könyv megjelentetésében, nem nagy pénzről lett volna szó. Elküldtem neki a kéziratot. Azt üzente, hogy hamarosan kapok egy borítékot, hogy ne legyenek anyagi gondjaim, és a parlamenti választás után kiadatják a könyvemet. Közben találtam egy kiadót, amely csak az előállítási költség megfizetését kérte. Jeleztem Kubatovnak, hogy ez nagyon kedvező lenne a számomra pénzügyileg, segítsen, hogy létrejöhessen az üzlet. Ettől kezdve már nem vette fel a telefont nekem, az sms-eimre sem reagált, és az ígért borítékból sem lett semmi. Becsapott. Gondolom, most majd jön a szokásos lejáratás, leszek én minden a kormánypárti médiában, csak nagyságos úr nem.

Kubatov helyett Baranyai válaszolt

A Privatkopo.hu elektronikus levélben több kérdést tett fel Kubatov Gábornak, aki helyett Baranyai Imre, a Fradi Biztonsági Szolgálat Kft., valamint a Ferencvárosi TC biztonsági vezetője reagált a megkeresésre, azonban az elnöknek címzett kérdésekre érdemben nem válaszolt.

„A Privatkopo.hu 2018. március 14-én Kubatov Gáborhoz, az FTC elnökéhez írott levelére a Fradi Biztonsági Szolgálat Kft., valamint a Ferencvárosi Torna Club biztonsági vezetőjeként az alábbi választ kívánom adni.

Nagyon sajnálom, hogy Sz. Ferenc ügyeivel kell ismét foglalkoznom. Azt remélem, Önök már nem esnek abba a hibába, hogy hisznek Sz. Ferencnek, akivel az általam irányított biztonsági szolgálat azért szakította meg 2015 nyarán az együttműködését, mert az illető, fogalmazzunk egyértelműen, hazugságok tömkelegével tévesztett meg mind engem, mind a klubot. Valótlanságok terjesztésével próbált a maga számára gazdasági előnyt szerezni, továbbá szabálytalan gazdasági tevékenységet folytatott mások nevében, mások tudomása nélkül. Az Önöknek tett állításai sem felelnek meg a valóságnak. Sajnos, Sz. Ferenc notórius hazudozó, kizárólag önös érdekből, aljas indokkal és gazdasági előnyszerzés céljából terjeszt hazugságokat. Nem az Ön által irányított hírportál az első, amelyet hazugságaival felkeresett Sz. Ferenc, hogy pénzhez, vagy egyéb előnyökhöz jusson. Bennünket átvert, nagyon sajnálnám, ha Önök is hasonlóképp járnának.”

Helyreigazítás

A Privatkopo.hu portálon 2018.03.19.-én, „Kubatov kedvenc gyilkosa kitálal” címmel közzétett cikkben valótlanul állítottuk, hogy Kubatov Gábor arra kért közvetlen köréből valakit, hogy azt közölje Szabó Ferenccel, menjen a csapatával a Fidesz székházhoz.

Valótlanul állítottuk, hogy Kubatov Gábor nem látogatta meg Akeem Adamset a kórházban, mert több alkalommal járt nála a kórházban.

A fenti cikkben Szabó Ferenc által - minden alapot nélkülözően - előadottakkal kapcsolatosan Kubatov Gábor jogi képviselője annak közlését kérte továbbá, hogy Kubatov Gábor nem adott utasítást Kassai Viktor megfenyegetésére, és nem tett olyan kijelentést Szabó Ferenc felé, hogy "látod, Feri, megy ez nélküled is!". Kubatov Gábor nem akarta megakadályozni Moniz megjelenését az Újpest-Fradi kupameccsen, ebből következően nem bízta meg Szabó Ferencet, hogy menjen Moniz lakásához és verjék össze 100-100 ezer forintért.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat