Ma: 2024.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Volt BRFK-s nyomozó: „Akik mögül Igor Korolék kihátráltak, azok előbb-utóbb mind meghaltak - kivégezték őket”
Privatkopo.hu 2018. 09. 17. 10:44:00

„Akik mögül Igor Korolék kihátráltak, azok előbb-utóbb, de inkább előbb, mind meghaltak. Kivégezték Muskovicsot, aztán Prisztást és végül Seres Zoltánt is” - magyarázta a Privatkopo.hu-nak az 1990-es évek leszámolásos merényleteire rálátással bíró egykori BRFK-s nyomozó. „Az akkoriban begyűjtött információk arra utaltak, hogy orosz ajkú bűnözők állhattak az említett kivégzések hátterében” - tette hozzá.                                      Prisztás József (fotó: borsonline.hu)

1996. november elsején, Óbudán, a Ladik utcában lelőtték az autójába beszálló Prisztás József vállalkozót, majd a gyilkos kerékpárral távozott a helyszínről. Az ügyben jogerősen 15 év fegyházra ítélte Portik Tamást (mint felbujtót) és a másodrendű vádlottat, Hatvani Istvánt (mint elkövetőt) 2016 májusában a Fővárosi Ítélőtábla, míg a harmadrendű vádlottat, Fazekas Ferencet - bűnsegédként - tíz év fegyházra ítélték.

A közelmúltban Jozef Rohac azzal állt elő, hogy ő oltotta ki Prisztás József életét, Hatvani István ártatlanul ül börtönben. A szlovák férfi a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak azt is elmondta, hogy tudomása szerint orosz-ukrán vonalról érkezett a megrendelés az emberölés végrehajtására.

„Akik mögül az 1990-es években Szemjon Mogiljevics alvezére, Igor Korol és emberei - gondolok itt elsősorban Leonyid Sztecurára (Loncsik) - kihátráltak, azok előbb-utóbb, de inkább előbb, mind meghaltak. Muskovics Gyulát 1995 júliusában, Prisztás Józsefet 1996 novemberében, Seres Zoltánt pedig 1999 áprilisában végezték ki, utóbbi ellen 1997 júniusában már elkövettek egy sikertelen merényletet. A közös bennük, hogy mindhárman szoros kapcsolatban álltak Igor Korollal és Sztecurával” - magyarázta a Privatkopo.hu bűnügyi portálnak az ügyeket jól ismerő egykori BRFK-s nyomozó. „Az akkoriban begyűjtött információk arra utaltak, hogy orosz ajkú bűnözők állhattak az említett kivégzések hátterében.”

Prisztás lelövését követően Fazekas Ferenc az áldozat volt bizalmasát - akivel addigra állítólag megromlott a vállalkozó kapcsolata -, Hoffman Istvánt hívta, hogy azonnal jöjjön a helyszínre, „mert nagy baj van”. „Hoffmant láttam a helyszínen, nagyon gyorsan odaérhetett” - erősítette meg az ex-nyomozó. 

Hoffman személye azért lehet érdekes, mert egy évvel később, 1997 októberében őt is megpróbálták eltenni láb alól. A Szépvölgyi úti Secret Night Club közelében egy kerékpárra helyezett pokolgép életveszélyesen megsebesítette a férfit, egy járókelő súlyos, kettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Hoffmanról köztudott volt, hogy ugyancsak jó kapcsolatot ápolt Igor Korollal, Mogiljevics kivégző emberével.

„Amikor végrehajtották Hoffman ellen a támadást, a Secret Night Club alatti edzőteremben tartózkodtak Korol emberei” - közölte a volt nyomozó.

A Prisztás József meggyilkolásával összefüggésben keletkezett nyomozati iratok között szerepelt egy 1997. május 8-án íródott dokumentum is, amely Prisztás József édesanyja tanúmeghallgatását rögzítette. Prisztás Józsefné akkor azt mondta a nyomozóknak, rendkívül gyanús körülménynek tartja, hogy a fia volt élettársa, Mag Judit és Hoffman István „együtt van”, azaz egy párt alkotnak, mivel a fia hónapokkal korábban jelezte, hogy kapcsolatuk Hoffmannal megromlott. Prisztásné azt is megjegyezte vallomásában, hogy Hoffmann rendelkezik fegyverrel, sok ukrán és orosz ismerőse van.

Hoffman István megtiltotta a Privatkopo.hu számára, hogy róla fotót közöljön

A Privatkopo.hu a közelmúltban írta meg, hogy 2013 júliusában a Prisztás-gyilkosság egyik tárgyalási napján az áldozat lánya, aki a hallgatóság soraiban figyelte a tárgyalást, mert korábban már tanúként kihallgatták, szót kapott a bírótól, és felindultan azt szegezte a 9. számú védett tanúnak (Hoffman Istvánnak): „visszük a nőt és a vagyont!”. A lány szavaiból kiderült, hogy arra célzott: a gyilkosság után Prisztás élettársa a tanú felesége lett, őt pedig szerinte kiforgatták apja jelentős örökségéből. Tanúvallomásában többször megismételte, hogy ő a vagyon egy százalékát kapta meg, a többi apja élettársáé lett, akit valójában nem is lehetett annak nevezni, mert nem találkoztak minden nap. Hozzátette: a barátnő, Mag Judit később Hoffmann Istvánnal „szerelembe esett”. Az egy százalék 27 millió forintot jelentett, de Prisztás Ágnes szerint apja vagyona a festmények, arany ékszerek és egyéb ingóságok, a kihelyezett kölcsönök, valamint cégekben lévő üzletrészek miatt többmilliárdosra rúgott. Állítása szerint egy éven át tartó győzködéssel, burkolt fenyegetésekkel vették rá, hogy ebbe a számára kedvezőtlen helyzetbe belemenjen. Ez Prisztás Ágnes szerint többek között abból állt, hogy azt hozták fel, „ha az apjával ez történt (megölték), akkor vele is megtörténhet ugyanaz, ha nála marad a vagyon”. A bíró kérdésére a fiatal nő azt mondta, hogy dr. Muskovszky Gábor ügyvéd, és csapata voltak az úgynevezett „tanácsadók”. Prisztás Ágnes megjegyezte, később szerette volna a Mag Judittal aláírt megállapodást semmissé nyilvánítani, de nem járt sikerrel.

„Nem tartom kizártnak, hogy Hoffman esetleg tudta, hogy ki(k) áll(nak) a Prisztás ellen elkövetett gyilkosság hátterében, és ezért akarták likvidálni őt” - mondta a bűnügyi portálnak a BRFK volt nyomozója.


 Leonyid Sztecura

A Prisztás József ellen elkövetett merénylet után - egy másik bűnügy miatt - szentpétervári ügyészek és nyomozók találkoztak budapesti kollégáikkal. Hoztak magukkal egy jelentést, amelyben szóról-szóra leírták, mi történt a Ladik utcában, 1996. november első napján. A hivatalos iratban az is benne volt, hogy a szentpétervári bűnügyi szervekhez befutott információk szerint a gyilkosság Igor Korol köreihez köthető.

„Nem tartom sokra Portik Tamást, vélhetően ott van most, ahová való. De! Nem hiszem el, hogy - amennyiben valóban Portik volt a Prisztás ellen elkövetett merénylet felbujtója - ez akkora súlyú hír legyen, hogy az oroszországi alvilág erről beszéljen. Orosz pályán Prisztás is, Portik is súlytalan volt, azt sem tudták, hogy a világon vannak. Nem gondolom, hogy az ottani gengsztereket érdekelte volna két magyar nehézfiú esetleges konfliktusa” - jegyezte meg a volt nyomozó.

(folytatjuk)

Kapcsolódó cikk:

„Visszük a nőt és a vagyont” - kié lettek Prisztás milliárdjai?

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&AN=perujitasinyom&MN=Hirmix&LN=Hungarian

Helyreigazítás

„Fenti cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Hoffman István jó kapcsolatot ápolt Igor Korollal. Valótlanul híreszteltük, hogy Hoffman István a gyilkosság helyszínén tartózkodott, amikor Prisztás Józsefre rálőtt a merénylője. Valótlanul állítottuk, hogy Hoffman István jó kapcsolatot ápolt Igor Korollal. Valótlanul híreszteltük, hogy Hoffman István tudomással bírt arról, hogy ki(k) áll(nak) a Prisztás ellen elkövetett gyilkosság hátterében.

A valóság ezzel szemben az, hogy Hoffman István nem ápolt jó kapcsolatot Igor Korollal, nem tartózkodott a Prisztás-gyilkosság helyszínén, amikor Prisztás Józsefre rálőtt a merénylője, Hoffman istván nem ápolt jó kapcsolatot Igor Korollal, Hoffman István nem rendelkezett fegyverrel, nem volt sok ukrán és orosz ismerőse, és nincs tudomása arról, ki(k) áll(nak) a Prisztás ellen elkövetett gyilkosság hátterében."

További friss információk
Megkéselte sógorát a 19 éves férfi
Késsel fenyegette a járókelőket egy salgótarjáni idióta
Baltával támadt a rendőrökre az agresszív cigány
Értelmi sérült, siketnéma nőt erőszakolt meg egy 52 éves féreg
Hasba szúrta élettársát egy beszámíthatatlan férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat