Ma: 2024.05.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
3 ezer forint értékű halkiszedő hálót lopott, a szemtanú vissza akarta tartani - szíven szúrta a tolvaj
Privátkopó 2024. 04. 16. 13:16:00

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 9 év és 6 hónap börtönbüntetés súlyosítását indítványozta azzal a lopáskor tetten ért férfival szemben, aki szíven szúrta a sértettet. Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését.A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint az elkövető 2022. január 16-án, este, egy budapesti társasház földszinti lakásának erkélyére bemászott, és onnan egy 3 ezer forint értékű halkiszedő hálót vitt el. A lopást a közeli emeletes házból látta a sértett, aki az elkövető után ment, és az utcán a felszólításaival igyekezett a rendőrség kiérkezéséig visszatartani. A férfi azonban nem tudta a terheltet feltartóztatni, aki hirtelen megállt, visszafordult, és egy késsel szíven szúrta a szemtanút, majd a helyszínről elmenekült.

A sértetthez egy járókelő mentőt hívott, kórházba szállították, ahol azonban életét vesztette.

A Fővárosi Törvényszék az elkövetőt emberölés bűntette miatt 9 év és 6 hónap börtönbüntetésre, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész a szabadságvesztés tartamának felemeléséért, a terhelt és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett. 

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta.

Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését.

További friss információk
Súlyosabb büntetés kiszabását kezdeményezi a főügyészség Gyárfás Tamással és Portik Tamással szemben
Iskolás gyereket rabolt ki egy cigány
Romantikus pillanatok előzték meg a miskolci gyilkosságot: gesztikulálva megbeszélték, hogy közösülni fognak
Félholtra vert egy kiskorú lányt a cigány, mert nem lett prostituált
20 ezer forintot rabolt Kiskunmajsán egy ukrán jöttment
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat