Ma: 2022.05.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Póczik nem érti, hogyan került a Borkaival kapcsolatos zsarolási ügybe - arról szemérmesen hallgat, hogy az élettársa fia szervezte a prostituáltakat az adriai szexpartira
Privatkopo.hu 2019. 11. 20. 10:23:00

Megszólalt a volt válogatott labdarúgó, akit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás bűntett kísérletével gyanúsít a volt győri polgármester, Borkai Zsolt szexvideós ügyében. Póczik József tagadta, hogy korábban megzsarolta volna az azóta lemondott városvezetőt és annak ügyvédjét, dr. Rákosfalvy Zoltánt. Az egykori futballista azt mondta, „nem is érti, hogyan került az ügybe”. Segítünk.                             Póczik József nem érti... (Fotó: Kisalföld.hu)

A Privatkopo.hu értesülése szerint Borkai Zsolt és dr. Rákosfalvy Zoltán (valamint néhány közeli ismerősük) adriai jachtkirándulására egy győri kötődésű férfi, ifj. F. Gábor szervezte a prostituáltakat. Úgy tudni, a férfi üzletszerűen foglalkozik szexipari munkások közvetítésével és más kétes dolgokkal.

Vélhetően ifj. F. Gábor bízhatott meg két lányt azzal, hogy rejtett kamerával felvételeket készítsenek a jachton történt szexuális cselekményekről. A videófelvételeket a kéjhölgyek átadták ifj. F.-nek.

Nem sokkal később Póczik József volt válogatott labdarúgóhoz került - eddig nem tisztázott körülmények között - néhány, a videófelvételekből kifotózott képkocka. Póczik több lapnak és televíziónak nyilatkozva azt állította, hogy tavaly nyáron egy, számára ismeretlen férfi rejtett telefonszámról felhívta, és azt közölte vele, hogy a budapesti Novotel recepcióján leadott a nevére egy borítékot, amelyet Borkai Zsoltnak kellett kézbesítenie. Póczik azt is mondta, hogy az autójába ülve rögtön megnézte, mit tartalmaz a boríték, és elképedt, amikor észlelte, hogy abban a győri polgármesterről és ügyvéd barátjáról készült „irritáló” képek lapultak. Borkaitól nem fogadott el pénzt a fuvarért, kvázi „jószolgálati tevékenységnek” tekintette a küldemény célba juttatását.

Sántának tűnik ez a történet.

Miért éppen őt - aki nem tartozik Borkai szűk köréhez - kérték fel a küldemény kézbesítésére? Miért autózott azonnal Budapestre egy ismeretlen személy homályos tartalmú hívásának eleget téve? Aztán: miért nyitotta ki a borítékot, ha egyszer nem ő volt annak címzettje? A pornográf fotók - Póczik állítása szerint - lezáratlan borítékban voltak. Eléggé hihetetlennek tűnik, hogy egy ismert politikust kényes helyzetben ábrázoló képeket nyitott borítékban hagyjanak egy szálloda recepcióján. Ez már-már sci-fi kategória.

És a legfontosabb: miért hallgatta el a sajtó munkásai elől, hogy a Borkaiéknak prostituáltakat szervező ifj. F. Gáborral közeli kapcsolatot ápol? Ugyanis a Győrben nem túl jó hírnévnek örvendő férfi Póczik élettársának a fia. Akit egyébként a nyomozók ugyancsak meggyanúsítottak a zsarolási ügyben. Ezek bizony lényeges momentumok az ügy vizsgálata szempontjából.

Póczik azt állítja nem kért, mi több, nem is fogadott el pénzt a polgármestertől. Jelentkezett viszont egy férfi, J. Zoltán, aki zsíros üzlet reményében vette fel a kapcsolatot Borkaiékkal, és megvételre ajánlotta a titokban rögzített anyagot. Úgy tudni, a férfi Póczik „kézbesítői" tevékenységét követően (2018 júniusa után) lépett a színre.

Borkai szerette volna elkerülni a botrányt, ezért belement az üzletbe, dörzsölt ügyvédjét bízta meg az ügylet lebonyolításával. Dr. Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodája polgári jogi szerződést (felhasználói jog megvásárlása) kötött a felvételeket felkínáló J.-vel, amelyben az eladó szavatolta, hogy nem készültek másolatok a kompromittáló képanyagról, továbbá kötelezettséget vállalt arra, amennyiben mégis felbukkannának újabb felvételek az adriai szexpartiról, az ügyvédtől átvett összeg (tízmillió forint) dupláját fizeti vissza.

A bűnügyi portál győri forrásai szerint J. Zoltán a prostituáltakat szervező ifj. F. Gábor körébe tartozhat, tehát a szereplők egy jól felépített, finoman hangszerelt zsarolási helyzetet teremthettek. Nem mellékes körülmény, hogy a Fidesz legfelsőbb köreiben már 2018 őszén tudtak a szexvideó létezéséről.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Póczikot - a tudtán kívül - csupán felhasználták a cél, azaz Borkaiék „megpumpolása” érdekében, vagy a bűncselekmény értelmi szerzője beavatta az ex-futballistát a tervébe, aki - a viszonyok és a végső cél ismeretében - eljátszotta a postás szerepét. Ami tény: a nyomozó hatóság azzal gyanúsítja a 66 éves férfit, hogy pénzt kért a titokban rögzített képanyagokért, kilátásba helyezve, hogy nemfizetés esetén nyilvánosságra hozatja azokat. Ezzel a fenyegetéssel megvalósult a zsarolás bűntette, amely azonban, mivel Borkaiék nem tettek eleget a követelésnek, kísérleti szakban maradt.

A nyomozók valószínűleg azt is vizsgálják, hogy ifj. F. Gábor és köre milyen útvonalon haladhatott tovább annak érdekében, hogy további pénzeket „csináljanak” a kezükben lévő „kincsből”, és a videófelvételek végül hogyan, milyen körülmények között kerülhettek nyilvánosságra „Az ördög ügyvédje” elnevezésű blogon.

(folytatjuk)

További friss információk
Közel félmilliárddal károsította meg ügyfeleit egy csaló férfi - ilyen az „olajos szakma”
A nyomozók hazahozták az unokázós „keresztanyut”
„Társkeresés”: százezrekkel húzott le egy 81 éves bácsit egy 40 éves nő
Milliókat kértek a vállalkozótól az állítólagos adóügye befolyásolására hivatkozással
200 ezer forintért cserébe állított ki hamis orvosi igazolásokat elítélteknek egy budapesti doktornő
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat