Ma: 2022.05.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Akár 50-100 milliókat is fizethettek a végrehajtói kar elnökének a zsírosabb végrehajtói székekért
Privatkopo.info/hitelkarosultak.blog.hu 2021. 12. 08. 8:14:00

A Liszt Ferenc repülőtéren csípték fülön a rendőrök a végrehajtói kar vezetőjét, amint éppen Dubajba akart meglógni a szintén végrehajtóként dolgozó feleségével, Schadlné Baranyai Helgával együtt. Valószínűleg fülest kapott és megindult, de a nyomozóhatóság nem szerette volna, hogy átlépje az országhatárt. Úgy gondolhatta, tovább éli a szupergazdagok luxus életét az Egyesült Arab Emírségekben, de nem jött össze. Egy hajszálon múlt.Schadl György 1982-ban született, 2011 alapította meg a Schadl és Társa végrehajtó irodát, Budaörsön. Éppen abban az időben, amikor a végrehajtói biznisz a csúcson dübörgött a devizahiteles válság miatt. Óriási pénzeket kaszáltak ebben az időben a végrehajtók.

Schadl - karakteréből adódóan - nem tudott észrevétlenül tevékenykedni. Hírhedté vált botrányos eljárásairól és az adósokkal való kíméletlen bánásmódjáról. Igazi nehéz fiúként pozícionálta magát a végrehajtók világában, aki bármilyen „piszkos munkát” probléma nélkül végrehajtott.

Ő volt az, aki a kilakoltatási moratórium alatt is lakoltatott ki adósokat otthonukból. Hírhedt volt kegyetlen kilakoltatásairól, de előfordult az is, hogy végrehajtói irodájából pofán veréssel fenyegetve zavart ki jogaival élni kívánó ügyfeleket (adósokat). A dolog pikantériájához tartozik az is, hogy felesége ebben az időben éppen a Végrehajtói Kamara panaszirodáján dolgozott, mint osztályvezető. Természetesen nem is merült fel semmiféle panasz Schadl György személyével, vagy tevékenységével kapcsolatban…

Megrázó újságcikkek, tv hírek, internetes bejegyzések tucatjai fémjelezték „munkásságát”. Botrányai kapcsán többször előkerült családi háttere is, miszerint édesapja a veresegyházi éjszakai életben közismert verőlegény, édesanyja pedig Gyurcsány Ferenc titkárnője volt.

Hogyan lett végül a fiatal Shadl György a végrehajtók főnöke, a Magyar Végrehajtói Kar elnöke, a végrehajtók capo di tutti i capi-ja? Kapcsolatok, szakmai képzettség, vagy a derék végrehajtói élmunkás érdemei alapján? Nem tudni.

Így vagy úgy, de 2015-ben, 33 évesen a végrehajtási szervezet nagy állami reformjának következményeként a kar elnöke lett, miután egy belső tisztogatással járó átszervezéssel megszüntették a végrehajtók korábbi szervezetét, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát. Akkor még nem sejtették, hogy Schadl személyével cseberből-vederbe került a végrehajtói testület. Sikerült egy nagyon éhes kecskére bízni a káposztát.

Schadl neve egyébként a közelmúltban közfelháborodást keltő ingatlan ügyletek kapcsán is felmerült. A különös körülmények közt lebonyolított Budapest V. kerületi ingatlanpályázatok egyik nyertese is ő volt, valamint az erzsébetvárosi önkormányzati lakáselidegenítések körüli gyanús ügyletekben is - mint kiderült - kilenc ingatlanból nyolcat Schadl vásárolt meg. Ráadásul az egyedüli ajánlattevő volt, aki pont a kikiáltási árat ajánlotta fel vételárként.

Schadl Györgyöt és nagy barátját, Tóth Dénest, az akkori Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara fegyelmi vizsgálóját korábban kényszerítés bűntettével vádolta az ügyészség.  Egy egyetemi oktatót úgymond megkocsikáztattak (értsd: fizikai erőszak kilátásba helyezésével megfenyegettek). A Büntető Törvénykönyv szerint a kényszerítés bűntettét az követi el, aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz. A bíróság végül bizonyítottság hiányában felmentette őket, ami azt jelenti, hogy történt bűncselekmény, azt feltehetően ők is követték el, de a „haveri” bíróság ezt nem találta kellően bizonyítottnak.
Első fokon Tóth Dénes volt iskolatársa, Szobotka Helga ítélkezett - kicsit sem összeférhetetlen módon…

A vesztegetési ügyben teljes hírzárlat van, de az bizonyos, hogy az eddigi legnagyobb Schadl-bizniszről van szó. Bár a legfőbb ügyész és az Igazságügyi Minisztérium mélyen hallgat róla, mégis szép számmal akadnak informátorok, akik sok mindent tudnak az ügyről. Szakmai berkekben az a hír járja, hogy egy felfüggesztett végrehajtó borította ki a bilit - bosszúból.

Óriási volumenű bűncselekményről van szó. Az eddig kiszivárgott információk szerint a végrehajtói karba pénzért lehetett bekerülni, illetve havonta is kellett - milliókat - fizetni érte, ráadásul, a nyomozóügyészek gyanúja szerint, ebből az Igazságügyi Minisztérium egyik magas rangú vezetője, Varga Judit miniszter jobbkeze, bizalmasa, Völner Pál miniszterhelyettes is részesedhetett (tényleg egyedül csak ő?). Mivel a végrehajtói székekre irányuló pályázatok sorsát érintően az elnök befolyással rendelkezett, Schadl új üzleti lehetőséget fedezett fel magának. Úgy hírlik, a zsírosabb végrehajtói székért akár 50-100 millió forintot is fizethettek a végrehajtók az elnöknek. A pénzt aztán „szétdobták” a végrehajtói „krém” tagjai között, illetve rendszeresen csinos összegeket juttattak Völner miniszterhelyettesnek is (nehezen hihető, hogy csupán 2-5 millió forintokat az 50-100 milliókból). Így aztán nem csak a Schadl-házaspárnak vannak álmatlan éjszakái ezekben a napokban.

      Völner Pál miniszterhelyettes is szerette a könnyen jött pénzt

Úgy tudni, jelenleg 76 végrehajtói iroda érintett az ügyben. Több végrehajtó elérhetetlen mobilon. Azt mondják, rájuk álltak a nyomozóügyészek, lehallgatják, figyelik őket. Lapítanak, majréznak, esetleg mentik a menthetőt.  

A nyomozás során házkutatást tartottak a Városmajor utca 74. szám alatti irodaházban, ahol a Schadl házaspár egyik cégének és több - Schadl kegyeit élvező - önálló bírósági végrehajtónak a székhelye is található. Többek között Petris Csaba végrehajtó irodájában is. Petris Csaba már a budaörsi irodában hűséges helyettese, alkalmazottja volt Schadlnak, aki a főnök elnökké válását követően „véletlenül” éppen a zsíros XII. kerület végrehajtójává lett kinevezve. Nem titok, hogy egy önálló bírósági végrehajtói pozíció nagy hatalommal és elképesztő pénzkereseti lehetőséggel jár. Úgy tűnik, ezt a kegyet Schadl György nem ingyen osztogatta…

A nyomozás zajlik, hivatalos információkat a hatóságok nem adnak, a büntetőeljárásról szóló törvényre, valamint a minősített adat védelméről szóló törvényre hivatkozva. 

Mindazonáltal nyilvánvaló: ezt a botrányt elkenni már nem lehet.

További friss információk
Vádemelési javaslat a családi pénzmosoda ügyében
Közel félmilliárddal károsította meg ügyfeleit egy csaló férfi - ilyen az „olajos szakma”
A nyomozók hazahozták az unokázós „keresztanyut”
„Társkeresés”: százezrekkel húzott le egy 81 éves bácsit egy 40 éves nő
Milliókat kértek a vállalkozótól az állítólagos adóügye befolyásolására hivatkozással
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat