Ma: 2024.05.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Üvegszilánkokat és fém edénysúroló darabját találták az iregszemcsei kisiskolások és óvodások ételében - a főzőkonyha üzemeltetője szándékosságot feltételez
Privátkopó 2024. 05. 15. 11:54:00

Bezárták a Tolna megyei Iregszemcse község önkormányzati főzőkonyháját, mert május elején - több alkalommal - veszélyes tárgyakat találtak az ételekben - értesült a Privátkopó bűnügyi portál. A főzőkonyhát az iregszemcsei önkormányzattal 2023 novemberében kötött szerződés alapján a vasvári székhelyű Atroplusz Kft. üzemelteti.A bűnügyi portál információja szerint 2024. május 2-án, az iregszemcse Göllesz Viktor Általános Iskola ebédlőjében alsós osztályos gyermekek ételében - több adagban is - üvegdarabokat találtak.

Ugyanezen a napon egy iregszemcsei óvodai dolgozó ételből a nyelőcsövéig jutott üvegszilánkot sürgősségi ellátás során távolítottak el.

Egy nappal később, 2024. május 3-án egy iregszemcsei óvodás gyermek szájából fém dörzsi edénysúroló darabját szedte ki az óvodapedagógus.  A mosogatáshoz használt anyag ugyancsak a helyi főzőkonyhán készült ételből került a kisgyermek szájába.

„Az elmúlt két hét megmagyarázhatatlan eseményei után nem maradt más lehetőség, mint az iregszemcsei főzőkonyhánk bezárása” - írta tájékoztatójában az Atroplusz Kft. ügyvezetője. Kulcsár Gábor közleményében úgy fogalmazott, hogy nem zárja ki az idegenkezűséget: „kénytelen vagyok a szándékosságot és az előre kitervelt károkozást feltételezni”.

A közétkeztetési cég Iregszemcsén mintegy 700 fő élelmezését végzi.

Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság, valamint a Tolna Vármegyei Kormányhivatal is eljárást folytat.

Frissítés (2024. május 17.)

A Privátkopó bűnügyi portál megkeresésére a Tolna Vármegyei Kormányhivatal az alábbi tájékoztatást adta.

„A Tolna Vármegyei Kormányhivatal Tamási Járási Hivatala az ügyben ellenőrzéseket tartott a főző- és tálaló konyhákon. A problémák miatt a főzési tevékenységet felfüggesztettük, a hatósági eljárás folyamatban van.”

További friss információk
A zenés mulatság után a sportcsarnok előtt folytatódott a „buli”
Vádat emeltek a rendőrséget háromszor is megfenyegető férfi ellen
Négy lány majdnem halálra vert egy 10 éves kisfiút - a tanárok és az iskolaőr szeme láttára
Megölte kisgyermekét, majd önmagával is végzett egy fiatal anya
A bíróság 16 és 18 év börtönre ítélte az öt gyereküket pokoli körülmények között tartó cigány „szülőket”
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat