Ma: 2024.02.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Fiktív igazolásokkal trükköznek a taxisok, hogy továbbra is online pénztárgép nélkül kaszálhassanak
Privatkopo.hu 2017. 02. 13. 7:49:00

Január elsejétől a taxisoknak is kötelező online pénztárgéppel kiállított nyugtát adniuk. A rendelet hatálybalépése óta eltelt mintegy másfél hónap, ám a fővárosban közel 1500 taxis még mindig online kassza nélkül tevékenykedik. Ők különböző forgalmazók által kiállított igazolások felmutatásával hitetik el az adóhivatal munkatársaival, hogy az online kassza hiánycikk - pedig ez nem igaz.A vonatkozó jogszabály-módosítás közzététele óta közel 3 hónap állt a taxisok rendelkezésére, hogy határidőre (2017. január 1.) beszerezzék a rendeletben meghatározott online pénztárgépet, azonban még mindig közel 1500 sofőr úgy végez személyszállítási szolgáltatást, hogy gépjárművükben nincs online kassza. Az adóhivatal tájékoztatása szerint azoknak, akik nem rendelkeznek pénztárgéppel, számlát kell adniuk, és havonta tételes bevallást kell benyújtaniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). Ezek a taxisok a forgalmazó társaságtól kapott igazolással bizonyítják a NAV felé, hogy rajtuk kívül álló okok miatt nincs online pénztárgép az autójukban.

A Privatkopo.hu birtokába került két ilyen dokumentum. Az egyik tanúsága szerint a Flotta Taxi Kft. 2016. december 16-án megrendelt 242 darab Fiscat IPALM A195 típusú online pénztárgépet az M.B.L.S. Consulting Tanácsadó Kft-től, azzal a kikötéssel, hogy a forgalmazó legkésőbb 2017. április 30. napig teljesíti a megrendelést.

A Flotta Taxi Kft. által üzemeltetett gépkocsik (és sofőrök) szinte az összes budapesti taxi társaság személyszállító kontingensében megtalálhatók, a cég mintegy 400 autóval rendelkezik. A vállalkozás 2014-ben 142 millió 216 ezer, 2015-ben 230 millió 547 ezer forint nettó árbevételt ért el. A kft. tulajdonos-ügyvezetője Gimpl Tamás.

A másik, a bűnügyi portál birtokába jutott igazolás azt tartalmazza, hogy a Taxi Service Kft. megrendelt 1, azaz egy darab CashCube Mini típusú online pénztárgépet az Eördögh Trade Kft-től, amelynek szállítását 2017. április 30. napig vállalta a forgalmazó.

A Privatkopo.hu megkereste a Fiscat online pénztárgépeket forgalmazó Euro-Duplex Kft-t. A társaság munkatársa azt közölte a bűnügyi portállal, hogy a Fiscat IPALM A195 típusú online kasszából jelenleg 17 darab van készleten, a készülékből az elmúlt hetekben nem volt hiány, egy héten belül - megrendelés esetén - akár 1000 darab készüléket is be tudnak szerezni.

Ezzel szemben a taxisok jelentős része igazolások felmutatásával vezeti meg az adóhivatal munkatársait, azt állítva, hogy a kereskedelemben nem lehet hozzájutni a rendeletben meghatározott készülékekhez…

A Privatkopo.hu értesülése szerint sok budapesti taxist - a munkabéreket terhelő közterhek megfizetésének elkerülése érdekében - csupán 2 vagy 4 órás részmunkaidőre jelentett be munkaadójuk, így az online pénztárgépek használatával arra is fény derülhet, hogy a sofőrök a valóságban 9-10, vagy annál is több órát töltenek a volán mögött.

További friss információk
Kétszer raboltak ki egy kiskorút a cigánybűnözők
Ukrán vendégmunkás erőszakolt meg egy debreceni nőt
Tizenévesek akartak kirabolni egy 18 éves fiatalembert
Gyermekpornográfia elkövetőjével szemben emelt vádat az ügyészség
Letartóztatásba került az embercsempész banda vezére
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat