Ma: 2023.12.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vádemelés a Lagzi Lajcsi büntetőügyével kapcsolatban befolyással üzérkedő személyek ellen
Privátkopó 2022. 11. 24. 5:56:00

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt emelt vádat öt személy - köztük egy ügyvéd, dr. Puskás Ferenc - ellen a Székesfehérvári Törvényszéken.A vádirat szerint 2021 júniusában egy vállalkozó - magát valótlanul hivatalos személynek kiadva - alkalmazottja segítségével, azzal kereste meg az ismert zenészt (Lagzi Lajcsit), hogy 200 millió forint kifizetése ellenében biztosítani tudják, hogy az ellene folyamatban lévő büntetőeljárás letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabása nélkül záruljon le vele és feleségével szemben. A vállalkozó a legfőbb ügyészre hivatkozott, mint aki elintézi az ügyet, majd a zenész jelenlétében kihangosított telefonon beszélt egy, a legfőbb ügyész „jobbkezeként” megjelölt személlyel, aki garantálta, hogy az eljárás alatt álló terhelteknek nem kell börtönbe vonulnia.

A zenész többször találkozott egy - a vállalkozó által ajánlott - ügyvéddel, dr. Puskás Ferenccel (fotónkon) is, aki megerősítette, hogy a vállalkozó valóban képes kedvezően befolyásolni a bíróság döntését, és hozzátette, hogy ehhez védőként őt kell meghatalmazni a folyamatban lévő büntetőeljárásban. A jogász 60 napot töltött letartóztatásban.

Az ügyészség további két személyt is megvádolt, egyikük a vállalkozó hozzátartozója, aki aktívan támogatta őt az elkövetésben, míg a másik személy tudva a jogellenes ajánlatról, pénzért cserébe közreműködött a zenésszel történő kapcsolat felvételében.

A vállalkozó az előadottakkal ellentétben nem rendelkezett sem ügyészi, sem más hivatalos személy kapcsolattal, a kért jogtalan előnyt magának tervezte megtartani.

Az ügyészség a vádiratban egyebek mellett azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje az ügyvédet és a vállalkozót végrehajtandó börtönbüntetésre, továbbá az ügyvédet végleges hatállyal tiltsa el a jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozás gyakorlásától. Amennyiben az előkészítő ülésen a vállalkozó beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség mértékes indítványa - 3.200.000 forint pénzbüntetés mellett - 5 év börtönbüntetés.

További friss információk
Oxigénpalackhoz kötötte a beteg asszonyt a cigány, aztán kifosztotta
Két magyar szállíthatott nyolcmillió eurónyi heroint Írországba
Alkoholizálás, dohányzás, szerencsejáték: súlyosan veszélyeztették gyermekeiket az úgynevezett szülők - „navajonkik”?
Bohócország: az ügyészség szerint nem indokolt nyomozást indítani az Erdoğan emberei által megvert magyar férfi ügyében
Beleszeretett egy bűnözőbe, ezért gyógyszerekkel próbálta megmérgezni a férjét egy asszony - úgynevezett „látó” segített neki
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat