Ma: 2024.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Postai kézbesítőt zsarolt egy nő - temetőben vette át a kikövetelt pénzeket
Privátkopó 2024. 03. 26. 7:21:00

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen zsarolás bűntette miatt. Az elkövető egy borsodi településen postai kézbesítőként dolgozó nőt valótlanul azzal vádolta, hogy hivatalos iratait hanyagsága miatt nem kapta meg, ezért feljelentéssel fenyegetve közel kétmillió forintot zsarolt ki tőle.A vádirat szerint a vádlott 2022. május-december között a kézbesítőként dolgozó nőnek valótlanul azt állította, hogy hanyagul végzi a munkáját. A mulasztásai miatt pedig nem kézbesítettek neki hagyatéki eljárással kapcsolatban hivatalos iratokat, köztük egy gépjármű-törzskönyvet, így őt jelentős anyagi hátrány érte. A nő azt mondta a postai kézbesítőnek, hogy a munkahelyén bepanaszolja, feljelenti és azzal is fenyegette, hogy megvereti.

Az elkövető a megfélemlített sértettől készpénzt követelt, aki féltve a munkahelyét a saját munkabéréből, örökségéből, illetve kölcsönökből esetenként több százezer forintot adott át a vádlottnak. A vádlott a pénz átvételének helyeként jellemzően a település temetőjét határozta meg.

A sértett összesen közel kétmillió forint készpénzt adott a vádlottnak, azonban a lelki gyötrelmektől rendkívül rossz pszichés állapotba került, megbetegedett, majd nem látván más kiutat feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a vádiratban a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

További friss információk
Strómanok világa: eldobott építőipari cégek, köddé vált tízmilliók
Szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a beteget a háziorvos
Példás büntetéssel sújtották a pedofil visszaesőt
A szülők megvesztegetésével is próbálkozott a kilencéves kislányt terrorizáló úgynevezett tanító
Szorgos család: Soroksáron és Kiskunlacházán termesztették a marihuánát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat