Ma: 2021.10.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Bűnszövetségben elkövetett sikkasztás gyanújával feljelentették Orbán Viktort!
privatkopo.hu 2013. 05. 16. 9:42:00

Bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette gyanúja miatt egy budapesti jogász feljelentette Orbán Viktor miniszterelnököt, valamint jelenleg ismeretlen társait. Az egykori büntetőbíró úgy véli, azzal, hogy a kormány májusban határozatot hozott a Hajdú-Bét Rt. és a Novofarm Rt. károsultjainak költségvetési forrásból - 200 millió forint erejéig - történő megsegítéséről, a kormányfő és társai a rájuk bízott idegen vagyon sajátjukként kezelésével a Fidesz politikai céljait szolgálják.Az egykor büntetőbíróként működő, majd ügyvédként praktizáló dr. Pécsi Kálmán álláspontja szerint Orbán Viktor miniszterelnök és jelenleg ismeretlen társai bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettét követhették el, amikor május elején a kormány arról határozott, hogy 200 millió forintos kárenyhítést nyújt a 2004 elején fizetésképtelenné vált és felszámolás alá került Hajdú-Bét Rt. és Novofarm Rt. úgynevezett kisbeszállítóinak, mintegy száz családnak.

A jogász úgy véli, hogy 9 évvel a sajnálatos események bekövetkezését követően, valamint 3 évvel azután, hogy a Fidesz kezébe került az ország kormányrúdja, Orbánék lépése kizárólag a többségi kormánypárt politikai céljait szolgálja - gyakorlatilag egy reklámfogás. Dr. Pécsi nem a bajba kerültek támogatását, hanem annak módját véli büntetendő cselekménynek, ezért május 15-én büntetőfeljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).

- Egyetértek azzal, hogy az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe kerülteken segíteni kell, de sem a Hajdú-Bét Rt-ben, sem a Novofarmban nem volt részesedése az államnak, ezért a cégek károsultjainak az adófizetők pénzéből direkt módon történő megsegítését jogi szempontból aggályosnak tartom - közölte a Privát Kopó megkeresésére. - Orbán az államkassza kulcsával a zsebében a „jóságos király” szerepét alakítja, és a köz pénzéből a saját, valamint az általa irányított párt politikai céljainak elérését finanszírozza, valós büntetőjogi kontroll nélkül.

A jogász a feljelentettekkel szemben - magánfélként - 200 millió forint és járulékai erejéig polgári jogi igényt támasztott, és kezdeményezte, hogy a nyomozó hatóság Orbán Viktor, valamint jelenleg ismeretlen társai valamennyi ingó és ingatlan vagyonára, valamint pénzintézetnél vezetett bankszámlájára rendeljen el - biztosítási intézkedésként - bűnügyi zárlatot. Ezen túlmenően indítványozta, hogy a nyomozó hatóság a feljelentettek ingatlanjaira az illetékes földhivatalnál kezdeményezze a perfeljegyzés ingatlan-nyilvántartási bejegyzését.

- Amennyiben a bűnügyi hatóságok a feljelentés alapján nem kívánnának eljárni és a feljelentés alapján indult büntetőeljárásnak megszüntetésére kerülne sor, úgy pótmagánvádlóként lépek fel az ügyben - mondta dr. Pécsi.

A Hajdú-Bét Rt. felszámolását 2004. január 29-én rendelték el. Az Országgyűlés - második alkalommal - 2010. május 29-én választotta miniszterelnökké Orbán Viktort. A kormány 2013. május 9-én - 1250/2013. (V. 9.) számon - határozott a Hajdú-Bét Rt. és annak leányvállalata, a Novofarm Rt. volt kisbeszállítóit ért károk enyhítéséről, 200 millió forint keretösszegben.


 

További friss információk
Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba
A NAV nyomozói rajtaütöttek a badacsonytomaji fideszes pénzszivattyún
A fideszes Simonka Györgyöt újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki
Gyermekpornográfia miatt emelt vádat az ügyészség Fohsz Tivadar egykori fideszes politikus ellen
Továbbra is fegyházba küldené az ügyészség a Jobbik volt politikusát, Kovács Bélát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat