Ma: 2024.07.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
10 évig fogva tartotta és sanyargatta áldozatát az agresszív, ingyenélő cigány
Privátkopó 2024. 06. 24. 7:01:00

R. Ferencet 2022. augusztus 30-án vitték el bilincsben, miután a nyomozók tudomást szereztek arról, tíz éven keresztül fogva tartotta, bántalmazta és dolgoztatta 29 éves áldozatát. A férfi néhány héttel azelőtt futott össze testvérével, aki megdöbbent a látványon, fivére csak árnyéka volt önmagának. Gondjaiba vette, majd később értesítették a rendőrséget.A rendőrök - végig hallgatva az áldozat hányattatott sorsát és látva rettegését - haladéktalanul cselekedtek. A hajnalban, bilincsben előállított R. Ferencet kihallgatták - mindent tagadott.

A nyomozók adatgyűjtése felszínre hozta az áldozat évtizedes kálváriáját és gyötrődését.

A szegényes, rossz körülmények között élő férfi 2010-ben találkozott R. Ferenccel, aki elhívta nagykőrösi otthonába, mondván, „koszt, kvártély és fizetség” fejében segítsen neki elvégzendő munkájában. Egy ideig minden rendben volt, ám rövidesen teljesen megváltoztak a dolgok: pénz helyett verést, sanyargatást kapott, az ellátás körülményei embertelenné váltak. A sértett a ház előszobájának vagy konyhájának padlóján aludhatott, bár oda is csak akkor engedték be az udvarról, ha esett, vagy nagyon hideg volt, rendszeresen megverték, éheztették, fürödni egy slaggal tudott. A testileg és lelkileg is megnyomorított férfi többször próbált megszökni tíz esztendőn át tartó fogságából, ám R. Ferenc mindannyiszor rátalált és veréssel tudatosította benne, ő a „főnök”! Kegyetlen megtorlásként rugdosás, öklözés, léccel, slaggal, fadarabbal ütlegelés következett.

A folyamatos rettegésben élő férfi végül 2022. augusztus 4-én tudott megszabadulni fogva tartóitól, amikor egy korábbi sérülése miatt kötéscserére kellett kórházba mennie. Ezt az alkalmat kihasználva fordult rég nem látott testvéréhez, aki feljelentést tett a rendőrségen.

A nyomozók R. Ferenc további áldozatait is azonosították. A 2000-es évek elején R. Ferenc megismerkedett egy kisfiát egyedül nevelő nővel, majd becuccolt az asszony újonnan vásárolt házába, később pedig fokozatosan az összes családtagját is odaköltöztette. Eleinte minden nagyon szép volt, aztán a nő élete rémálommá vált. R. Ferenc viselkedése ugyanis megváltozott, agresszívvé vált; az asszonyt, annak fiát és édesanyját terrorizálni, bántalmazni kezdte, elvette pénzüket, megszabta, ki mit csináljon, hogyan szolgálják ki őt. Ahhoz is az engedélyére volt szükség, ha valamelyikük el akart volna menni otthonról. Kemény fizikai munkát végeztetett velük, kapáltak, fát vágtak, farönköket hordtak napi 10 órában. A nagymamának sikerült idővel elköltöznie, azonban lánya és unokája kénytelenek voltak tovább tűrni a terrort.

Hét esztendőnek kellett eltelnie, mire 2016 áprilisában végre alkalmuk adódott a szökésre. R. Ferenc távollétét kihasználva az asszony kézen fogta fiát és elmenekültek. A fiú nevén lévő házat továbbra is R. Ferenc és népes családja használta, még arra is volt gondja, hogy hamisított bejelentkezési lapokkal „legalizálja” egyre gyarapodó famíliája ottlétét.

A közel két évig, az azóta is fogva tartott R. Ferenccel szemben tartó büntetőeljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

További friss információk
Megkéselte sógorát a 19 éves férfi
Késsel fenyegette a járókelőket egy salgótarjáni idióta
Baltával támadt a rendőrökre az agresszív cigány
Értelmi sérült, siketnéma nőt erőszakolt meg egy 52 éves féreg
Hasba szúrta élettársát egy beszámíthatatlan férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat