Ma: 2024.07.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Hasba szúrta élettársát egy beszámíthatatlan férfi
Privátkopó 2024. 06. 26. 7:44:00

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a bíróság helybenhagyta a szlovén férfi kényszergyógykezelését, aki megtámadta, majd hasba szúrta áldozatát.  A szlovén férfi 3 éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel egy határmenti településen. A pár 2023. február 23-án, hajnalban féltékenység miatt összeszólalkozott, majd a veszekedés eldurvult. A férfi egy konyhakést magához véve kivonszolta a nőt az udvarra, ahol be akarta tuszkolni az autó csomagtartójába. A sértett ellenállt, ezért a férfi a nyakához szegezte a kést, így vitte végig az utcán, közben a megölésével fenyegette, és folyamatosan azt kiabálta szlovén nyelven, hogy rendőrség. Egy fás-bokros részhez érve a vádlott ököllel megütötte élettársát, a karját két helyen megvágta, végül hasba szúrta. Ezután a férfi elhagyta a helyszínt.

Az erősen vérző sértettre a hangoskodásra felkelő egyik lakó talált rá az utcán, aki értesítette a hatóságokat. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életveszélyesen megsérült nőt.

Az igazságügyi pszichiáter szakértői vélemények szerint a férfi beszámítási képessége kizárt, továbbá tartani lehet attól, hogy újabb személy elleni erőszakos bűncselekményt követne el, ezért elrendelték a kényszergyógykezelését.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat az emberölés bűntettének kísérlete vádja alól - a törvényi rendelkezések alapján - felmentette és elrendelte a kényszergyógykezelését.

Az ítélet ellen a vádlott cselekményének minősítése miatt, védője pedig a kényszergyógykezelés mellőzéséért fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla jogerős határozatával az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

További friss információk
Megkéselte sógorát a 19 éves férfi
Késsel fenyegette a járókelőket egy salgótarjáni idióta
Baltával támadt a rendőrökre az agresszív cigány
Értelmi sérült, siketnéma nőt erőszakolt meg egy 52 éves féreg
Hasba szúrta élettársát egy beszámíthatatlan férfi
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat