Ma: 2024.02.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Az ítélőtábla enyhítette az élettársát kínvallató férfi börtönbüntetését
Privátkopó 2024. 02. 06. 8:54:00

A Pest Vármegyei Főügyészség 2022 márciusában emelt vádat egy, akkor 50 éves nagykőrösi férfival szemben, az élettársa sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt.Az ítélet szerint az elkövető élettársa kapcsolatuk során többször elköltözött nagykőrösi otthonukból. A nő legutoljára 2021 januárjában utazott el több hétre, majd január 28-án visszatért az élettársához, aki az este a lakásajtót bezárta, majd bántalmazta a párját. A férfi kalapáccsal ütötte és vallatta, hogy kivel csalta meg távolléte során, majd megfosztotta ruháitól, térdelő helyzetbe kényszerítette és egy kenyérvágó késsel testszerte vérző vágásokat okozott.

A férfi a sértett vallatását mintegy négy órán keresztül folytatta. Az elkövető az összességében életveszélyes sérülésekhez csak január 30-án kért orvosi segítséget, ugyanis a sértett nem tudott segítséget hívni, mivel a férfi a mobiltelefonját elvette.

A Budapest Környéki Törvényszék 2023. március 31. napján kihirdetett ítéletével a férfit életveszélyt okozó testi sértés, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt halmazati büntetésül 9 év börtönbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az elsőfokú ítélet ellen az elkövető és védője - vitatva a személyi szabadság megsértése elkövetését - részfelmentésért, és a büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a jogi indokolás kiegészítésével az elsőfokú ítélet helyben hagyását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

A Fővárosi Ítélőtábla 2024. január 24-én hozott másodfokú jogerős ítéletével a szabadságvesztés büntetés tartamát 7 évre enyhítette, amelyet az elkövető megbánására, büntetlen előéletére, pszichiátriai állapotára és az idő múlására tekintettel tartott indokoltnak.

További friss információk
Késsel fenyegette volt élettársa párját
11 éves fiút rabolt ki egy „navajonki”
Előre kitervelte a férje megölését a titkos szerelmi viszonyt folytató asszony
Magyarországon mindössze 1 év és 10 hónap jár egy nő eszméletlenre veréséért
Nem tudott leállni a gyöngyösi cigánybűnöző
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat