Ma: 2024.02.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Külterületi buszmegállóban szemelte ki idős áldozatát a „navajonki”
Privátkopó 2024. 02. 07. 7:44:00

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy külterületi buszmegállóban akarta kirabolni idős, nehezen mozgó áldozatát. Amikor a férfit megzavarták, követte a helyszínről kerékpárját tolva távozó sértettet, és rátámadva elvette a táskáit. A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi a korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaidejének közelgő lejárta előtt, 2023. július 15-én, este, Kiskunhalas külterületén odalépett a buszmegállóban megpihenő nyugdíjas férfihoz. Az elkövető hangosan fenyegetőzve a kerékpárját követelte tőle, miközben ököllel gyomorba vágta. Egy közelben tartózkodó szemtanú a támadást észlelve rászólt a vádlottra, aki emiatt egy időre magára hagyta a sértettet. A szemmel láthatóan megromlott egészségi állapotú, idős sértett ekkor a további erőszak elkerülése érdekében a kerékpárjára támaszkodva elhagyta a helyszínt.

A vádlott azonban utánament és rövidesen utolérve, többször, ököllel gyomron és arcon ütötte áldozatát, aki a bántalmazástól a földre esett. A rabló ekkor a kezeinél fogva tovább rángatta, majd a kerékpár hátsó kosarából egy bevásárlótáskát magához véve távozott a helyszínről. Mintegy 10 perc elteltével a vádlott visszament a még erőszak hatása alatt lévő, a földről felállni nem képes férfihoz és az előzőleg otthagyott, másik táskáját is magával vitte. Ebben kerékpár pumpa és két flakon szóda volt.

A sértettnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A kiskunhalasi rendőrök egy óra leforgása alatt azonosították és elfogták a rablót.

Az ügyészség a férfit a rablás súlyosabban minősülő, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a korábbi büntetésének végrehajtását is utólag el kell rendelni. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Magyarországon mindössze 1 év és 10 hónap jár egy nő eszméletlenre veréséért
Nem tudott leállni a gyöngyösi cigánybűnöző
Bűnügyi őrizetben a kocsolai fegyveres rabló
Külterületi buszmegállóban szemelte ki idős áldozatát a „navajonki”
Az ítélőtábla enyhítette az élettársát kínvallató férfi börtönbüntetését
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat