Ma: 2024.04.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Egy embert életveszélyesen bántalmazott, egy másikat megölt - mégis enyhítették a büntetését
Privátkopó 2024. 03. 14. 6:14:00

Ügyészi fellebbezés ellenére a bíróság enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki az egyik sértettet életveszélyesen bántalmazta, míg évekkel később egy másikat megölt. Magyar jogszolgáltatás…2017 nyarán két társaság - italozás közben - szóváltásba keveredett. Ketten dulakodtak, de sikerült többször szétválasztani őket. A vádlott azonban a sértetti társaság után vetette magát, és kezében egy kettétört karóval „Most megdöglötök!” felkiáltással, nagy erővel, fejbe verte a legközelebb álló sértettet, aki eszméletét vesztve a földre zuhant. Ekkor a többiek lefogták a vádlottat, birkózni kezdtek, amelynek a kiérkező rendőrök vetettek véget. Társa még ekkor is támadólag lépett fel, őt a rendőröknek kellett lefogniuk, miközben a vádlott elmenekült.

A sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek.

A vádlott 2021-ben, ittas állapotban cigit kért egy társaságtól, és a nemleges válasz miatt agresszívvá vált. Verekedést kezdeményezett, azonban sikerült őt a földre vinni. Felszólították, hagyja abba ezt a viselkedést, majd a téren szolgálatot teljesítő rendőrök segítségét kérve elzavarták a helyszínről. A vádlott ebbe nem nyugodott bele, visszament a társasághoz egy vasrúddal a kezében, és fenyegetőzött, hogy „megöllek titeket”. Felszólították, hogy hagyja abba a fenyegetőzést és távozzon, de hiába próbálták elvenni tőle a vasrudat is,  nagy erővel fejbe vágta a sértettet, aki az ütés következtében összeesett, majd néhány nappal később elhunyt.

A Fővárosi Törvényszék az elkövetőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt - mint visszaesőt - 20 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyész a vádlott terhére súlyosításért - határozatlan idejű szabadságvesztés kiszabása -, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla a minősítést helyesnek találta, a büntetés súlyosítására irányuló fellebbezéssel azonban nem értett egyet, és az elkövető büntetését 15 évre enyhítette.

További friss információk
Letartóztatták az egyik budapesti gyermekotthon pedofil nevelőjét
Alvó férjét szúrta mellkason a nő
Miskolci életkép: női táskát rabolt egy börtönérett
Bolt előtt verekedtek a nyergesújfalui harcias amazonok
Megfenyegették a budapesti éjszakai bárok tulajdonosát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat