Ma: 2024.04.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
15 év fegyházra ítélték a csépai asszony egyik gyilkosát - a másik korábban 14 és fél évet kapott
Privátkopó 2024. 03. 13. 5:26:00

A Szolnoki Törvényszék nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, társtettesként elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházra ítélte - nem jogerősen - azt a 39 éves, büntetlen előéletű férfit, aki 42 éves, büntetett előéletű társával, 2008-ban megölt egy idős asszonyt, Csépán. Az ítélet nem jogerős.A két férfi 2008. november 20-án, éjjel, Csépán betört egy idős asszony házába, ahol áldozatukat brutálisan bántalmazták, elvették ékszereit, majd megölték.

Az ügyben sokáig nem volt gyanúsított, végül 2020-ban, a sértett ruházatán talált DNS-minta alapján történt előrelépés a nyomozásban. A cselekmény elkövetése után csaknem 14 évvel, 2022. július 22-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség az ügyben.

A Szolnoki Törvényszék 2022. november 8-án előkészítő ülést tartott, amelyen az ügy 42 éves, büntetett előéletű vádlottja a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Nyilatkozatát a bíróság elfogadta, és nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, társtettesként elkövetett emberölés miatt 14 év és 6 hónap fegyházra ítélte. Az ítélet 2022. november 15-én jogerőre emelkedett.

Az ügy másik, 39 éves, büntetlen előéletű vádlottja azonban tagadta bűnösségét, ezért a vonatkozásában a bíróság kilenc tárgyalást tartott, amelyen részletes bizonyítási eljárást folytatott le, majd az utolsón, 2024. március 12-én ítéletet hozott. A férfit - társához hasonlóan - nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, társtettesként elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 15 év fegyházra ítélte.

Az ítélet nem jogerős.

Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, elsődlegesen arra hivatkozással, hogy a bűncselekményt nem a vádlott követte el, másodsorban bizonyítottság hiányára hivatkozva, így az ő vonatkozásában az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

További friss információk
Letartóztatták az egyik budapesti gyermekotthon pedofil nevelőjét
Alvó férjét szúrta mellkason a nő
Miskolci életkép: női táskát rabolt egy börtönérett
Bolt előtt verekedtek a nyergesújfalui harcias amazonok
Megfenyegették a budapesti éjszakai bárok tulajdonosát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat