Ma: 2022.11.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Súlyosították a tanárra bozótvágóval támadó visszaeső elkövető büntetését
Privátkopó 2022. 11. 21. 5:14:00

A Fővárosi Főügyészség 2021 novemberében emelt vádat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt egy budapesti, 38 éves férfi ellen.Az elkövető 2019. december 18-án, Pestszentlőrincen, az 50-es jelzésű villamoson közlekedve szóváltásba keveredett egy osztályát kísérő tanárral, majd elővett a ruházatából egy bozótvágó kést és az osztályfőnök fejének levágásával fenyegetőzött. Eközben a jármű a megállójához ért, a sértett az osztályával épp leszállt, amikor támadója négyszer, hátulról, a 10. bordája vonalában megszúrta, amellyel vérző sérülést okozott a pedagógusnak.

A Fővárosi Törvényszék 2022. április 7-én kihirdetett ítéletével a visszaeső vádlottat bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, valamint súlyos testi sértés bűntettének kíséretében, amelyért őt - halmazati büntetésül - 3 évi szabadságvesztésre, és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosabb jogi minősítés megállapításáért, valamint súlyosabb büntetés kiszabása céljával fellebbezett, amelyet a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványában fenntartott.

A Fővárosi Ítélőtábla 2022. november 17. napján kihirdetett másodfokú ítéletével az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés büntetés tartamát 5 évre súlyosította.

További friss információk
Súlyosították a tanárra bozótvágóval támadó visszaeső elkövető büntetését
„C-típusú” rabszolgatartót gyűjtöttek be Pellérden
Szexuálisan közeledett rokonának kisgyermekéhez a 43 éves csúszómászó
Cigit „kért” a cigány - „természetesen” késsel
Vádemelés a halálos ütés miatt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
50 milliót kért a TEK-es ezredes húga a megölt és elégetett budai milliárdos lányaitól, hogy ne akadályozza a hagyatéki eljárást - nem kapott, ezért most ki akarja semmizni őket
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat